Perhekahvilaohjaajaksi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Vapaaehtoisena voi toimia myös perhekahvilassa, ja vapaaehtoiset perhekahvilan ohjaajat ovatkin perhekahviloiden avainhenkilöitä. Perhekahvilat ovat kohtaamispaikkoja, joissa tutustut paikkakunnan muihin, samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin. Samalla lapset saavat ikäistään leikkiseuraa. Perhekahvilat toimivat suurimmaksi osaksi vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisen perhekahvilaohjaajan tehtäviä ovat:

• Ovien avaus
  • Kahvin keittäminen
  • Uusien ja vanhojen kävijöiden toivottaminen tervetulleeksi. Ystävällinen vastaanotto on tärkeä, jotta tulija tuntee olevansa tervetullut.
  • Toiminnan suunnittelu yhdessä vanhempien kanssa. Tarkoitus ei ole, että perhekahvilaohjaaja on ohjelma-automaatti, vaan juttuja mietitään yhdessä.

Perhekahvilaohjaajan tehtävää voi jakaa, ja yhdessä paikassa voi toimia useampi vapaaehtoinen. Pyydä vaikka kaveri mukaan ohjaajaksi kanssasi!

Pienet lapset eivät ole vaatimus ohjaajalle, vaan esimerkiksi eläkeläinen voi toimia perhekahvilan ohjaajana. Ohjaajat saavat tukea ja ohjausta. Tarjolla on oppaita, piirin koulutuksia ja koordinaattorin tuki.

Perhekahvilassa jutellaan ja kahvitellaan, leikitään lasten kanssa tai kuullaan asiantuntija-alustuksia. Kahvilat kokoontuvat erilaisissa kerhotiloissa, neuvoloissa, päiväkodeissa tai leikkipuistoissa. Perhekahvilat ovat yleensä avoinna aamupäivisin, 1–2 kertaa viikossa, pari tuntia kerrallaan.

Perhekahvilatoimintaa järjestävät MLL:n paikallisyhdistykset. Katso lista Hämeen piirin paikallisyhdistyksistä ja löydä lähin perhekahvilasi!