MLL:n hoitajat

Hoitajia jo 50 vuoden ajan!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perustamisesta tuli kuluneeksi sata vuotta 4.10.2020.

Luotettavia ja koulutettuja MLL:n hoitajia on välitetty jo vuodesta 1974. Vuonna 2019 MLL:n Hämeen piirin alueella toimi 160 hoitajaa, jotka huolehtivat vuoden aikana yli 2800 lapsesta. 

Kaikki hoitajat ovat työhön soveltuvia ja MLL:n kouluttamia

Lastenhoitotyöhön soveltuva henkilö pääsee MLL:n hoitajaksi, kun hän on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin (50t). Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen (4t). MLL:n hoitajana voivat toimia 16–75-vuotiaat henkilöt.

Kaikki hoitajat haastatellaan. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus ja kaikilta on tarkistettu rikosrekisteriote. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa. MLL:n Hämeen piiri huolehtii hoitajien rekrytoinnista, ohjauksesta ja jatkokoulutuksesta. Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito -järjestelmään.

Keitä me olemme

Tutustu Anniin, Akseliin, Saraan ja Ellinooraan ja siihen kuinka heistä tuli MLL:n hoitajia.

ANNI

Toiminut MLL:n hoitajana jo melkein kaksi vuotta.

- Jos lähtee mukaan hoitajaksi, niin ei tunnu siltä, että joutuu työskentelemään täysin yksin. Jatkokoulutusten lisäksi koordinaattorit pitävät meihin aktiivisesti itse yhteyttä. Varsinkin alussa soiteltiin usein, että miten on mennyt ja onko saanut työkeikkoja. Se on ollut tosi kiva, toteaa Anni.

Lue lisää Annin kokemuksista alta:

AKSELI

Olen Akseli ja valmistun pian varhaiskasvatuksen opettajaksi.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja? 

Kuulin toiminnasta tuttavani kautta ja se herätti minussa kiinnostuksen sitä kohtaan. Kävin perehdytyskoulutuksen opintojeni loppuvaiheessa.

Millaista on olla MLL:n hoitaja? 

Aikataulut ovat vaihtelevia, ja saa itse räätälöidä itselleen sopivimmat työrupeamat. Myös työnkuva on vaihteleva ja nautin lasten kanssa puuhastelusta. On ihmeellistä miten avoimia lapset ovat ja heidän elekielensä ja toimintansa kertovat omaa tarinaansa, jonka lapset saattavat puheen tasolla jättää kertomatta.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa? 

Lasten kanssa erilaisissa hetkissä läsnä oleminen ja toimiminen. On rikkautta päästä osaksi lasten maailmaan ja kuulla mitä ihmeellisimpiä juttuja heillä on kerrottavanaan.

Mitä teet lasten kanssa?

Perushoidon lisäksi yhdessä puuhastellaan muun muassa ulkona erilaisten liikunnallisten aktiviteettien parissa ja sisällä toimintaan sisältyy kirjojen lukua, lautapelien pelaamista ja leluilla leikkimistä.

Mikä on tärkeintä? 

Lapsen näkökulmasta tärkeintä on, että lapsen etu toteutuu ja että hän tulee nähdyksi ja kuulluksi sekä kohdatuksi ja ymmärretyksi yksilönä. Myös ilo ja turvallisuus ovat asioita, jotka lapsilähtöisessä työssä tulee maksimoida. Katsoisin myös yhtä tärkeäksi vanhempien näkökulmasta heidän toiveisiinsa vastaamisen, sillä hehän hoidollista apua ovat pyytäneet.

Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi. 

Työ vaatii reipasta ja positiivista asennetta sekä heittäytymistä lapsen tasolle. Onkin oleellisen tärkeää, että osaat juoda kuvitteellista kahvia lapsen tarjoamasta mukista. Mikäli sinussa herää kysyttävää liittyen MLL hoitajaksi ryhtymiseen, olethan yhteydessä vaikkapa viestin välityksellä lastenhoitotoiminnasta vastaavalle työntekijälle, hän varmasti auttaa mielellään.

Terveisiä perheille lapsille tai hoitajaksi haluaville. 

MLL hoitajat ovat luotettavia osaajia ja rekisteröitymällä lastenhoitojärjestelmään sellainen on helppo tilata vaikkapa sitten kesämökin ovelle tarpeen mukaan.

SARA

Olen Sara, 28 vuotta. 
Harrastan joogaa, lukemista ja kilpikonnan hoitamista.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?  
Vastuullista ja palkitsevaa.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?  
Se, että voin olla perheiden tukena kaikenlaisissa elämäntilanteissa. Työ on itsenäistä ja palautteen työstään saa heti. Saan myös osallistua maksutta mielenkiintoisiin koulutuksiin. 

Mitä teet lasten kanssa?
Hoidan lapsia heidän normaalin päivärytminsä mukaisesti. Työhön kuuluvat vuorokaudenajasta riippuen esimerkiksi ulkoilusta, ruokailusta, peseytymisestä ja unesta huolehtiminen. Askartelemme, musisoimme, luemme, leikimme ja keskustelemme lapsille tärkeistä aiheista.

Mikä on tärkeintä?
Se, että koko perhe saa arkeensa tueksi luotettavan aikuisen, oli sitten kyse yhdestä keikasta tai vuosien yhteistyöstä.

Vinkkejä hoitajaksi haluaville.
Työ sopii monenlaiseen elämäntilanteesen, sillä voit itse päättää, milloin ja paljonko teet töitä. Työajat ja -paikat vaihtelevat eli työhön ei kyllästy helposti. 

Terveisiä perheille 
Tilatkaa rohkeasti! Hoitajan voi pyytää aluksi tutustumiskäynnille, mikäli tuntemattoman ihmisen palkkaaminen jännittää. Ihanaa kesää!

ELLINOORA

Olen Ellinoora Mattila, 18-vuotias nuori Tampereelta, minua kutsutaan usein myös nimellä Ellis. 
Käyn tällä hetkellä lukion toista vuotta ja vapaa-aikaani vietän urheillen ja kavereiden seurassa.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

Olen aina pitänyt lapsista ja lapsien hoitaminen on onnistunut minulta luontevasti. Omasta lapsuudesta muistan MLL-hoitajat kivoina tyyppeinä, joiden kanssa oli aina hauska leikkiä ja pelailla. Tämän johdosta sain itse idean lähteä mukaan MLL-lastenhoitokurssille.


Millaista on olla MLL:n hoitaja?

MLL-hoitajana on mukava olla, koska pääsen viettämään aikaa erilaisten lasten kanssa ja samalla kerään työkokemusta. Pääsen osallistumaan erilaisiin koulutuksiin ja tiedän myös että tarvittaessa pystyn olemaan MLL:ään yhteydessä, jos tulee ongelmatilanteita.


Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa?

Parasta MLL-hoitajana toimimisessa on pienet hauskat hetket lapsien kanssa.


Mitä teet lasten kanssa?

Teen erilaisia ja vaihtelevia asiota riippuen vanhempien ja lapsien toiveista. Tyypillisellä lastenhoitokeikalla vietämme usein ensin sisällä aikaa esimerkiksi leikkien tai syöden. Tämän jälkeen suuntaamme usein ulos ja menemme esimerksi leikkipuistoon.


Mikä on tärkeintä?

Tärkeintä on, että lapsilla on turvallista ja mukavaa.


Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi.

Lähtekää rohkeasti mukaan lastenhoitokurssille, jolloin saat lisää tietoa hoitajana toimimisesta ja siitä, sopisitko itse MLL-hoitajaksi.


Terveisiä perheille lapsille tai hoitajaksi haluaville...

Rohkeasti mukaan!