Vanhemmuuden ABC- ryhmä  

Kaikki vanhemmat ovat taitavia vanhemmuudessa

Harva asia on yhtä tärkeä kuin suhde omiin lapsiin. Emme tarvitse tutkimustuloksia vakuuttaaksemme itseämme siitä, että hyvä suhde lapsiin on tärkeää, sen tiedämme jo.  Se mikä ei aina ole niin itsestään selvää on, kuinka voimme luoda ja vahvistaa suhdetta lapseen.

Useimmat vanhemmat tunnistavat arkitilanteet, joissa suhdetta koetellaan. 

- Miten luoda harmoniaa ruokapöydän ympärille? 
- Miten välttää stressaavia tilanteita? 
- Miten ennaltaehkäistä riidat?  
- Miten saada enemmän mukavaa yhteistä aikaa lasten kanssa? 

Yksi asia on varma. Yksikään vanhempi ei ole yksin näiden pohtimisessa.

Vanhemmuuden ABC-ryhmä on tarkoitettu 3-12-vuotiaiden vanhemmille. Tavoitteena on lapsen positiivisen kehityksen tukeminen ja vanhemman ja lapsen suhteen vahvistaminen.
ABC-vanhempainryhmät pohjautuvat tutkittuun tietoon vanhemmuudesta. Toimintamuoto on kehitetty yhdessä Tukholman kaupungin, Karoliinisen instituutin ja perheiden kanssa.

Ryhmätapaamisten vetäjänä toimii kaksi koulutettua ryhmäohjaajaa. Ryhmään voi osallistua yksin tai yhdessä toisen vanhemman kanssa. ABC-vanhemmuusryhmä koostuu neljästä tapaamisesta ja jokaisella tapaamisella on tietty teema. ABC-vanhemmuusryhmän tapaamisten tavoitteena on tukea lasten positiivista kehitystä vahvistamalla lapsen ja aikuisen välistä suhdetta arjessa. Tapaamisissa  keskustellaan ja jaetaan kokemuksia.  Tapaamisten välissä vanhemmat voivat toteuttaa käytännön kokeiluja kotona, mikä on tärkeä osa ABC-vanhemmuusryhmän kokonaisuutta.

Tervetuloa mukaan!

Seuraava ABC-vanhemmuusryhmä:

Seuraava ryhmä järjestetään syksyllä 2024. Päivitämme tiedot kotisivuille ajankohdan varmistuttua.