Toiminnan tueksi

HUOM! 

SIVUA PÄIVITETÄÄN. 

OSA TÄMÄN SIVUN TIEDOISTA EI OLE TÄLLÄ  HETKELLÄ AJAN TASALLA.

Järjestelmiä:

Vapaaehtoisnetti

Vapaaehtoisnetti on MLL:n yhdistyksille ja vapaaehtoisille tarkoitettu verkkosivusto. 

Tietoa ja tukea yhdistyksen toimintaan ja vapaaehtoisten tehtäviin. Näitä ovat muun muassa hallituksen tehtävät, yhdistyksen toiminta ja taloudenhoito, kokoukset, jäsenhankinta ja muut jäsenasiat, vaikuttaminen, varainhankinta, viestintä, säännöt, lait ja ohjeet, MLL:n organisaatio ja historia, ajankohtaisuutisia, osaamismerkit. 
Kirjautuminen tapahtuu Oma MLL -tunnuksilla. Tunnus on MLL:n jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoitteesi. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla Oma MLL -palveluun tulee tilata salasana. Tämän jälkeen pääsee kirjautumaan Oma MLL-tunnuksilla myös Vapaaehtoisnettiin.

Oma MLL

MLL:n jäsenillä on käytettävissä Oma MLL -palvelu, jonka kautta voi mm. ladata jäsenkortin, maksaa jäsenmaksun, päivittää omat ja perheen muiden MLL:n jäsenten tiedot. 
Palvelusta löytyy paikalliset ja valtakunnalliset jäsenedut ja sieltä voit myös näyttää jäsenkortin. OmaMLL -tunnus on MLL:n jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoite. 
Jos ei ole vielä kirjautunut Oma MLL -palveluun, tilataan ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasana. Jos rekisterissä ei ole sähköpostia, sen voi ilmoittaa: jasenpalvelu@mll.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Jäsenrekisteri

Paikallisyhdistysten tulee ylläpitää jäsenrekisteriä ja mm. päivittää sinne luottamushenkilöt. MLL:ssa keskusjärjestö vastaa ns. keskitetyn jäsenrekisterin ylläpidosta paikallisyhdistysten ja keskusjärjestön välisten sopimusten mukaisesti. Rekisteriin on luotu ja lähetetty (2020) yhdistyskohtaiset tunnukset puheenjohtajille, varapuheenjohtajille, sihteereille, jäsenvastaaville ja rahastonhoitajille. Tunnukset ovat muotoa 12345_jasenvastaava. 
Jos tunnus ei ole tullut perille, lähetä viestiä satu.tolppanen@mll.fi niin tunnukset lähetetään uudestaan. Kun tunnuksiin oikeuttava luottamustehtävä vaihtuu, tulee tunnukset luovuttaa tehtävässä aloittavalle henkilölle. Jäsenrekisterissä päivitetään mm. yhdistyksen luottamushenkilöt ja muut yhteystiedot. 
Mikäli ongelmia tai kysyttävää, ota yhteys: satu.tolppanen@mll.fi 

Viestintään:

Verkkosivut

Yhdistysavain-verkkosivut ovat helppokäyttöinen nettisivutyökalu, johon on tehty MLL:n graafisen ohjeen mukainen ulkoasu. Verkkosivuilla on valmis sivupohja, jota voi muokata yhdistykselle sopivaksi. Sivupohja on suuntaa antava, ilme pysyy.
Hinnat 1.1.2021 alkaen: Yhdistysavain Start 13,50 €/kk, Yhdistysavain Plus 26,40 €/kk  
Yhdistysavaimen käyttö aloitetaan maksuttomasta Free-versiosta, mitä voi testata niin kauan kuin haluaa. Free-versioon kuuluu viisi sivua, eikä siihen saa lisättyä alasivuja. Jos Yhdistysavaimen päivitystyökalu tuntuu sopivalta, voi laajentaa haluttuun versioon suoraan sivuston sisällä, kohdassa kotisivujen hallinta. Yhdistys tekee sopimuksen suoraan Avoine Oy:n kanssa. Miten nettisivut otetaan käyttöön?

 1.Tilaa Yhdistysavain koekäyttöön. Huom! Sivun osoite on tässä vaiheessa yhdistysavain.fi-päätteinen. 

2.Syötä sisältöä verkkosivuille 

3.Vanhassa kotisivutyökalussa vaihda yläbanneriksi omalla logollanne varustettu banneri tämän sivun alalaidasta, uudessa pohjassa lisää sinne vain yhdistyksen logo (logot löytyvät Gredistä). 

4.Aseta nettisivut näkyväksi hallintapaneelista 5.Ilmoita keskustoimistolle, että sivut ovat valmiit, niin osoite muutetaan muotoon mll.fi

Sähköposti

MLL:n keskusjärjestö tarjoaa kaikille yhdistyksille ja piireille yhden mll.fi - sähköpostiosoitteen maksutta. Yhtenäiset, mll.fi -päätteiset sähköpostiosoitteet tukevat yhtenäisyyttä ja parantavat tavoitettavuutta. 

Microsoftin lisenssi sisältää verkkopohjaisia sovelluksia, kuten Excelin ja Outlookin, joihin on integroitu pilvipalveluja kuten Teams. Koneelle ladattava Office-paketti ei siis sisälly lisenssiin. 

Viestipalvelu Creamailer

Jos yhdistys lähettää paljon sähköpostia isoille joukoille, kannattaa harkita sähköisen uutiskirjepalvelun käyttöä. Keskustoimiston uutiskirjeet lähetetään Creamailer Oy:n palvelun kautta. 

MLL:n yhdistyksille: Ei aloitusmaksuja, sitoutuminen 12kk paketille alle 300 osoitetta 120,-/ vuosi, rajaton määrä yksilöllisiä käyttäjätunnuksia veloituksetta, sisältää MLL-ilmeen asennuksen ja etäopastuksen, sekä Puh. ja sähköposti sekä Chat tuen arkipäivinä, uutiskirjeet, kyselyt ja tapahtumat sisältyvät hintaan. 

Hinnat: Alle 300 osoitetta 120,-/ vuosi; 1-1000 osoitetta 25,-/kk 3kk sitoutuminen; 1-2000 osoitetta 35,-/kk 3kk sitoutuminen 

Voit tutustua palveluun osoitteessa www.creamailer.fi. Tiedustelut ja tilaukset Olli Uuksulainen, olli.uuksulainen@creamailer.fi.

Materiaalipankki Gredi

Gredi on MLL;n käyttön tarkoitettu materiaalipankki, mistä löydät kuvia ja muita MLL:n materiaaleja.
Katso alla oleva video Gredin käytöstä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Aineistoa:

MLL Verkkokauppa

Paikallisyhdistys voi tilata järjestöaineistoa, esimerkiksi ilmapalloja, liivejä ja jäsenhankintamateriaalia. Tilaamaan pääsee kirjautumalla verkkokauppaan yhdistyksen yhteisillä tunnuksilla. Jos tunnukset ovat kadonneet, voi tunnukset tilata keskustoimistolta: sinikka.veijola@mll.fi. 

Paikallisyhdistykset voivat maksaa tilauksensa laskulla. 
Lasku lähetetään jäsenrekisteriin merkitylle laskunvastaanottajalle, rahastonhoitajalle tai puheenjohtajalle. 
Tilauspalvelu palvelee ma-pe klo 9-12 puhelimitse numerossa 040 168 2594 ja sähköpostilla mll.tilauspalvelu@postituspojat.fi

Tiedotteita:

Seuraa piirikirjeitä, jota Hämeen piiri lähettää. Kaikki piirikirjeet löydät piirikirjeiden arkistosta:
Piirikirjeiden Arkisto

Keskusjärjestön yhdistystiedotetta
Keskusjärjestön yhdistystiedote 

Muistilistaa paikallisyhdistyksille

  • Yhteystietojen ja muun informaation päivittäminen ja ajantasalla pitäminen jäsenrekisteriin, verkkosivuille sekä some-kanaviin
  • Seuraa aktiivisesti sähköpostia, Hämeen piirin piirikirjeitä ja keskusjärjestön yhdistyspostia
  • Uudet vapaaehtoiset saavat riittävän perehdytyksen. Tässä apuna ovat piirin koordinaattorit, Laura Räisänen ja Tiina Rintala-Siiraja Päivi Meduri.
  • Puheenjohtajien FB-ryhmä MLL:n Hämeen piirin puheenjohtajat.
  • Perhekahvilaohjaajien ja -vastaavien FB-ryhmä MLL:n Hämeen piirin perhekahvilaohjaajat.
  • Luottamushenkilöiden FB-ryhmä MLL Hämeen piirin keskustelu ja toiminta