MLL edistää lapsiperheiden hyvinvointia

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin, valtakunnallinen kansalaisjärjestö, johon kaikki uudet jäsenet ovat tervetulleita. MLL:n päätehtävä on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Mannerheimin Lastensuojeluliitolla on yli 91000 jäsentä ja 558 paikallisyhdistystä ympäri Suomea. Paikallisyhdistysten  toimintaa tukee 10 piirijärjestöä.  MLL:n paikallisyhdistykset tarjoavat kaikenikäisille mahdollisuuden osallistua toimintaan yhdessä lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa.

MLL tekee yhteistyötä koti- ja ulkomaisten järjestöjen, yhteisöjen ja verkostojen kanssa. Liiton keskutoimisto pitää yhteyttä ministeriöihin, viranomaisiin ja järjestöihin, piirit ja paikallisyhdistykset taas paikallisiin tahoihin.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton tehtävä (missio)

• Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton tahtotila 2024 (visio)

• Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin.
  • Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on lasten, nuorten ja perheiden arjen asiantuntija, luotettava ja ketterä kumppani, vapaaehtoistyön toteuttaja ja innovatiivinen kehittäjä sekä vahva vaikuttaja. MLL tarjoaa innostavan ja arvostavan osallistumisympäristön vapaaehtoistoiminnalle lasten, nuorten ja perheiden kanssa.

MLL:n arvot

• Lapsen ja lapsuuden arvostus
  • Yhteisvastuu
  • Inhimillisyys
  • Yhdenvertaisuus

MLL:n arvoja tukevat periaatteet

• Avoimuus
  • Ilo
  • Kumppanuus
  • Osallisuus
  • Arjen arvostus

Hämeen piiri

MLL tuntee perheiden arjen ja tarjoaa yhdessä kuntien ja paikallisyhdistysten kanssa eri elämäntilanteissa oleville perheille vertaistukea, monipuolista vapaaehtoistoimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. MLL:n Hämeen piiri toimii asiantuntijana, kouluttajana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

MLL:n Hämeen piiri toimii kolmen maakunnan alueella Pirkanmaalla, Kanta-Hämessä ja Päijät-Hämeessä. Piirin alueella on 80 paikallisyhdistystä. Piiri on alueellaan paikallisyhdistystensä tuki sekä vapaaehtoisten ja ammattilaisten kouluttaja. Piirin jäsenmäärä oli vuoden 2015 lopussa 13 490.

Piirin alueella on 43 kuntaa, joista Pirkanmaalla 22, Kanta-Hämeessä 11 ja Päijät-Hämeessä 10.
MLL:n paikallisyhdistyksiä on Pirkanmaalla 52, Kanta-Hämeessä 18 ja Päijät-Hämeessä 10.
Piirin alueella on 882 042 asukasta.

MLL:n Hämeen piirin kunnat ja paikallisyhdistykset

Kartta suurenee kun klikkaat kuvaa.