Klikkaamalla sydäntä pääset Perhekummitoiminnan kotisivuille

Perhekummitoiminnan koordinaattori Tiina Rintala-Siira
tiina.rintala-siira@mll.fi

Tule perhekummiksi!

Perhekummitoiminta on ennaltaehkäisevää ja vapaaehtoisten toteuttamaa toimintaa, jossa tarkoituksena on tukea ensisijaisesti perheen vanhempia.

Perhekummitoiminta on suunnattu:

• perheille, joilla ei ole tukiverkostoa, kuten sukulaisia tai ystäviä samalla paikkakunnalla

• perhe, joka on muuttanut uudelle paikkakunnalle tai uuteen kotimaahan

• vanhemmille, jotka kaipaavat vahvistusta vanhemmuuteen, esim. esikoislapsen saaneet tai nuoret vanhemmat

• vanhemmille, jotka kokevat itsensa yksinäisiksi tai väsyneiksi

• perheille, joiden arki tuo mukanaan haasteita arkeen ja vanhemmuuteen esim. toisen vanhemman matkatyö

• Äkillinen elämänmuutos on yllättänyt perheen

• Joskus on tarpeen, että joku kulkee rinnalla.

Mitä perhekummi tekee?

Perhekummi osallistuu perheen arkeen: käy yhdessä perheen kanssa leikkipuistossa tai  ruokakaupassa. Yhtälailla voidaan tavata perheen kotona ja puuhata siellä arkisia asioita yhdessä kuten kahvitella ja jutella tai laittaa ruokaa, pelata tai leipoa tms. Perhekummi ei ole lasten- eikä kodinhoitaja.

Perhekummi ja perhe tapaavat yleisimmin joka toinen viikko. Tapaamiset kestävät yleensä 2-3 tuntia.

Miten perhekummiksi?

Perhekummiksi voi lähteä ottamalla yhteyttä perhekummitoiminnan koordinaattoriin puhelimitse tai lomakkeella. Sen jälkeen päästään sopimaan tapaaminen ja koulutus toimintaan. Mikäli perhekummitoiminta on sopiva vapaaehtoistyön muoto päästään solmimaan varsinainen perhekummisuhde perheen kanssa.

Perhekummisuhteen aikana perhekummi saa tukea ja ohjausta vapaaehtoisena toimimiseen. Perhekummiksi sopii tavallinen, luotettava aikuinen, joka sitoutuu toimimaan 2 krt/ kuukaudessa 2-3 tuntia kerrallaan.

Perhekummitoimintaa toteutetaan sopimuskuntien alueella. Perhekummitoimintaa on tällä hetkellä Tampereen alueella sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Katso seuraavat koulutukset ja ilmoittaudu Perhekummiksi! Tutustu myös Perhekummitoiminnan Yhdessä eteenpäin sivustoon.