Lahjoita lapselle lukuelämyksiä

Lukumummi tai -vaari tekee vapaaehtoistyötä koulussa. Toiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden ohessa oppilas ja lukumummi tai -vaari pääsevät tutustumaan toisiinsa ja näin lukuhetkistä syntyy yhteisiä mukavia muistoja.

Mitä lukumummi tai -vaari tekee?

Vapaaehtoiset käyvät lukemassa lasten kanssa koulupäivän aikana. Opettaja valitsee lukutuokioille osallistuvat oppilaat. He voivat olla lapsia, joiden lukeminen on vielä hidasta tai jotka muuten hyötyisivät lukuharjoittelusta. Mummit ja vaarit auttavat myös niitä lapsia, jotka eivät pidä lukemisesta tai tarvitsevat innostusta lukuharrastuksen pariin. Toiminnan tavoitteena on lukea yhden lapsen kanssa yhteensä 10 kertaa. Lukumummien ja –vaarien lukutuokiot eivät korvaa opetusta tai erityisopetusta.

Mihin sitoudun?

Käyt koululla lukemassa omien mahdollisuuksiesi mukaan, noin kerran viikossa.

Tarvitsenko erityistaitoja?

Et! Iloinen mieli ja innostus lukemiseen riittävät. Saat meiltä perehdytyksen, ohjausta ja tukea.

Miten pääsen mukaan?

Ottamalla yhteyttä MLL:n Hämeen piirin koordinaattoreihin.

TULEVAT KOULUTUKSET

Nokia 15.2.2023 klo 12-14.30

Koulutus on tarkoitettu Nokian ja lähialueiden uusille vapaaehtoisille. Koulutuspaikkana toimii Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 12.2. mennessä koordinaattori Riikka Ala-Nikkolalle.

Etäkoulutus Zoom-alustalla 7.2. klo 13.00-15.00

Koulutus on valtakunnallinen ja siihen voivat osallistua kaikki uudet vapaaehtoiset koko Hämeen piirin alueelta. Kouluttajana toimii Annastiina Kettunen Niilo Mäki Instituutista. Ilmoittaudu mukaan 5.2. mennessä oman alueesi koordinaattorille. (Yhteystiedot sivun lopussa.) Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin.

Lue lisää Lukumummien ja Vaarien omalta sivustolta:

Ota yhteyttä koordinaattoreihin:

Pirkanmaa