Klikkaamalla sydäntä pääset Perhekummitoiminnan kotisivuille

Tilaa Lastenhoitoapua 
puhelimitse 044 0303301
arkisin klo 8-12 tai
Vanhempainnetin kautta

MLL:n julkaisema Kohtaamisia-video herättelee vanhempia pohtimaan omaa mediankäyttöään.
 

Tilaa CD! Mukana laulujen sanat

Perheille

MLL:n Hämeen piiri on lapsiperheiden auttaja arjessa yhdessä alueensa kuntien ja paikallisyhdistysten kanssa.

 

Tilapäinen lastenhoitoapu       /        eLastenhoito

MLL välittää hoitajia lapsiperheisiin. Hoitajat ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssin suorittaneita ja perehdytettyjä 16 vuotta täyttäneitä henkilöitä.

 

Tukihenkilöt

Hämeen piiri kouluttaa tukihenkilöitä lapsille ja nuorille sekä perhekummeja lapsiperheille. Tukihenkilö tulee lapsen tai nuoren avuksi, kun he kaipaavat aikuisen erityistä läsnäoloa ja tukea.

 

Perhekummit

Voit hakea perhekummia, jos perheeltäsi puuttuu tukiverkosto, koet itsesi vanhempana yksinäiseksi tai väsyneeksi tai olet kenties muuttanut perheesi kanssa uudelle paikkakunnalle tai uuteen kotimaahan. Myös äkillinen elämänmuutos voi olla tilanne, jossa perhekummin tuki on tarpeen.

Voit hakea perhekummia perheellesi tällä lomakkeella. Toiminta on maksutonta. Perheesi voi tavata perhekummia esimerkiksi kerran viikossa tai joka toinen viikko muutaman tunnin ajan.

 

Perhekahvilat, kohtaamispaikat, kerhot, tapahtumat

MLL:n paikallisyhdistykset ylläpitävät monenlaista toimintaa lapsille, nuorille ja perheille. Kurkkaa oman alueesi paikallisyhdistyksen toimintaa heidän nettisivuillaan. Löydät listan yhdistyksistä täältä. Jos et tiedä minne menisit, soita piiritoimistolle!

Tukea vanhemmuuteen

 

Vanhempainnetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton perheille ja vanhemmille suunnattu sivusto, joka tarjoaa muun muassa paljon tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä, tukivinkkejä, keskustelut, blogin sekä kirjepalvelun.

Lasten mielenterveystalo keskittyy alle 13-vuotiaiden lasten mielenterveysasioihin. Palvelua voivat käyttää lapset, heidän huoltajansa sekä lasten parissa toimivat ammattihenkilöt. Palvelun käyttäminen on täysin ilmaista eikä vaadi kirjautumista.

ViVa-hanke tuo tutkittua, oikeaa tietoa kaikille. Jokaisella on yhdenmukainen oikeus saada uusinta tietoa seksuaali- ja lisääntymisterveydestä voidakseen tehdä viisaita kauaskantoisia valintoja.

 

Oppaat eri ikäisten lasten perheille


Hoito-oppaat  on tarkoitettu tueksi eri-ikäisten lasten vanhemmille. Sarjaan kuuluu kuusi vuosittain julkaistavaa asiantuntijoiden laatimaa opasta, jotka sisältävät käytännön tietoa ja ohjeita kuhunkin ikäryhmään liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Lisätietoa oppaista löytyy Kotineuvolan sivuilta. Pääset lukemaan oppaita napsauttamalla kuvia tai klikkaamalla itsesi Lukusaliin.