Perheille

MLL:n Hämeen piiri edistää yhdessä paikallisyhdistysten kanssa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Paikallisyhdistykset järjestävät monenlaista toimintaa lapsille, nuorille ja perheille. Kurkkaa oman alueesi paikallisyhdistyksen toimintaa heidän nettisivuillaan. Löydät listan yhdistyksistä täältä.

Perhekummi on vapaaehtoinen, joka jakaa hetken aikaa arkea lapsiperheen kanssa.

Perhekummia voivat hakea mm. perheet, joilta puuttuu tukiverkko, joissa vanhempi kokee itsensä yksinäiseksi tai väsyneeksi tai perhe, joka on muuttanut uudelle paikkakunnalle. Myös äkillinen elämänmuutos voi olla tilanne, jossa perhekummin tuki on tarpeen.

Toiminta on maksutonta. Perhekummi tapaa perhettä noin joka toinen viikko muutaman tunnin ajan.Lue lisää:

Kolmen ihmisen kengät muodostavat kolmion.

Hämeen piiri kouluttaa tukihenkilöitä lapsille ja nuorille sekä perhekummeja lapsiperheille. Tukihenkilö tulee lapsen tai nuoren avuksi, kun he kaipaavat aikuisen erityistä läsnäoloa ja tukea.Lue lisää:

MLL:n lastenhoitoapu on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoidon tarpeeseen esimerkiksi kun vakituinen hoitaja sairastuu, vanhemmat ovat työmatkalla, vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää aikaa yhdessä. 

Vanhempainnetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton perheille ja vanhemmille suunnattu sivusto, joka tarjoaa muun muassa paljon tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä, tukivinkkejä, keskustelut, blogin sekä kirjepalvelun.

Hoito-oppaat  on tarkoitettu tueksi eri-ikäisten lasten vanhemmille. Sarjaan kuuluu kuusivuosittain julkaistavaa asiantuntijoiden laatimaa opasta, jotka sisältävät käytännön tietoa ja ohjeita kuhunkin ikäryhmään liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Lisätietoa oppaista löytyy Kotineuvolan sivuilta. Pääset lukemaan oppaita napsauttamalla kuvaa tai klikkaamalla itsesi Lukusaliin