MLL:n lastenhoito

Meiltä voit tilata lastenhoitajan kaikkina vuorokaudenaikoina

Uudet aukioloajat ja välityksen puhelinnumero 8.1.2024 alkaen :

Hoitajavälityksemme palvelee puhelimitse ma-pe klo 10.00–12.00 p.  040 517 2993. Seuraavan päivän tilaukset välitykseen tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä. 

HUOM. Hoitajavälityksen ollessa kiinni perhe voi etsiä hoitajan itse elastenhoito-sivuston kautta tai olla suoraan yhteydessä esimerkiksi perheelle ennestään tuttuun hoitajaan.

MLL:n lastenhoito on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoidon tarpeeseen, esimerkiksi kun vakituinen hoitaja sairastuu, vanhemmat ovat työmatkalla, vanhemmat haluavat hetken hengähtää tai viettää aikaa yhdessä. 

Tarkista täältä onko alueellasi toimintaa :
Lastenhoito­välityspisteet - Mannerheimin Lastensuojeluliitto (mll.fi)


Helpota arkeasi ja huolehdi jaksamisestasi – MLL:n hoitajat hoitavat lapsesi.

Kulut ja käytännöt:
Hoitajalle maksetaan palkkaa 10 euroa/tunnilta (pyhäpäivinä 20 e/tunti sunnuntaityöstä säädetään työaikalain 20 §:ssä.). 

Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lastaPerhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työnantajavelvoitteista. Hoitajavälityksen työntekijät ja Hämeen piirin koordinaattori neuvovat asiakasperheitä tarvittaessa työnantajavelvoitteista. Hoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:ään, eikä MLL laskuta perhettä. Näin voimme tarjota perheille edullista lastenhoitoa! Rekisteröityminen, järjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille maksutonta. 

Tilaa MLL:n hoitaja

Lastenhoitotilauksen voi tehdä joko puhelimitse tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia
sähköisen varausjärjestelmän -elastenhoito.fi - kautta. Varauksen tekeminen sähköisessä järjestelmässä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu. Sähköisen järjestelmän käyttö edellyttää kirjautumista järjestelmän käyttäjäksi. 

On tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. 
On hyvin yleistä, että kun hoitaja on käynyt perheessä ensimmäisen kerran,  perhe ja hoitaja sopivat jatkossa lastenhoitokeikoista keskenään.

Video miten tilaat hoitajan elastenhoito-ohjelmassa:
Video


Lastenhoitotilaus netissä osoitteesta elastenhoito.fi

HOITAJAVÄLITYS puhelimitse ma-pe klo 10.00–12.00 p.  040 517 2993. 
Huom! Välityksen kautta menevät seuraavan päivän tilaukset tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

Kaikki MLL:n lastenhoito­välityspisteet löydät  täältä


MLL:n hoitajat

Kaikki lastenhoitajamme ovat koulutettuja

Lastenhoitotyöhön soveltuva henkilö pääsee MLL:n hoitajaksi, kun hän on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin (50t). Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen (4t). MLL:n hoitajana voivat toimia 16–75-vuotiaat henkilöt.

Kaikki hoitajat haastatellaan. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus ja kaikilta on tarkistettu rikosrekisteriote. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa. MLL:n Hämeen piiri huolehtii hoitajien rekrytoinnista, ohjauksesta ja jatkokoulutuksesta. Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito -järjestelmään.

Tutustu hoitajiin lisää Hoitajat osiossa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kysy lisää lastenhoitotoiminnasta!

MLL:n  Hämeen piiri koordinaattori/lastenhoitotoiminta
Liisa Lindström
liisa.lindstrom(at)mll.fi
p. 040 517 2993

Lastenhoitotilauksen prosessi:

  1. Perhe rekisteröityy asiakkaaksi nettijärjestelmään itse tai tekee rekisteröitymisen soittamalla välitykseen. Perhe tekee tilauksen ja voi tarjota työtä suoraan hoitajille TAI jättää tilauksen välityspisteen käsiteltäväksi.
  2. Hoitaja saa työtarjouksen tekstiviestinä kännykkään. Viestissä linkki järjestelmään minkä kautta vastaus tapahtuu. Hoitaja käy aina hyväksymässä tai hylkäämässä työtarjouksen mahdollisimman pian 24 tunnin sisällä.
  3. Hoitaja voi ennen hyväksymistä/hylkäämistä kysyä perheeltä lisätietoja lähettämällä viestin järjestelmän kautta. Ensimmäisenä vastannut hoitaja saa työn, jonka jälkeen hoitaja saa vahvistuksen työstä tekstiviestillä. Jos tarjottu työ menee toiselle hoitajalle tai perhe peruu sen ennen kuin hoitaja on vastannut työtarjoukseen, tulee siitä automaattisesti tieto tekstiviestillä.
  4. Perhe saa hoitajan kokonimen ja numeron vain, kun hoitaja hyväksyy työn. Perhe voi lähettää tämän jälkeen viestejä hoitajalle myös järjestelmän kautta. Perhe soittaa hoitajalle, jolloin  hoitajan ja perheen välille syntyy työsopimus.
  5. Hoidon päätyttyä perhe maksaa palkan käteisellä tai tilille ja antaa palkkatositteen (sähköisesti tai tulostettu järjestelmästä).