MLL:n lastenhoitoapu

Hoitajavälitys on suljettuna 23.-27.5. ja 1.7.-31.7. 2024

Varauksen tekeminen sähköisessä järjestelmässä mahdollistaa hoitajan löytymisen, kun välitys on suljettu: perhe itse voi etsiä hoitajaa ja tarjota työtä suoraan hoitajalle. 

Helpota arkeasi ja huolehdi jaksamisestasi – MLL:n hoitajat hoitavat lapsesi.

MLL:n lastenhoitotoapua on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Toiminta tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoidon tarpeeseen, esimerkiksi työkiireiden tai opiskelun vuoksi tai kun vanhempi haluaa hetken hengähtää. 

Kaikki hoitajat ovat käyneet Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän koulutuksen tai ovat sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia tai viimeisen vaiheen opiskelijoita ja käyneet MLL:n perehdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16–70-vuotiaita.

MLL:n hoitajat on haastateltu ja todettu soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus ja heillä on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa. Kaikilta hoitajilta on myös tarkistettu rikosrekisteriote

MLL:n Hämeen piiri huolehtii hoitajien rekrytoinnista, ohjauksesta ja jatkokoulutuksesta. Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito-järjestelmään.

Perhe työnantajana

Perhe tilaa itse hoitajan, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työnantajavelvoitteista.  Hoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:oon, eikä MLL laskuta perhettä. 

Hoitajan palkka on 10 euroa tunnilta (pyhäpäivinä 20 €/tunti). Työaikaan sisältyy myös tutustuminen alkuun sekä vanhempien kotiinpaluun yhteydessä käyty keskustelu ja palkanmaksu. Näihin on tärkeää varata riittävästi aikaa.


Tuleeko hoitajan palkan päälle muita kustannuksia? Paljonko MLL:n hoitajan palkkaaminen maksaa keskimäärin tunnilta kaikkien työnantajavelvotteiden jälkeen? 

Palkanmaksun (10 euroa/tunti ja pyhäpäivinä 20e/tunti) lisäksi työnantajalle tulee muita kuluja enintään 19,05 % (TyEL-eläkevakuutusmaksu). Lastenhoitoavun käyttö maksaa perheelle siis enintään 13,05 €/tunnilta (Sunnuntaityöstä perhe maksaa hoitajalle palkkaa 100 prosentilla korotettuna, eli tuplapalkan). Rekisteröityminen, varausjärjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille täysin maksutonta. Jos perhe maksaa työntekijöille palkkaa yli 1 400 €/vuodessa, tulee vakuuttaa hoitaja/hoitajat lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella. Perhe voi hankkia tapaturmavakuutuksen sopivaksi katsomastaan vakuutusyhtiöstä. 

Perheellä on mahdollisuus tietyin edellytyksin saada omassa verotuksessaan kotitalousvähennys lastenhoidon kustannuksista. Vuonna 2024 kotitalousvähennys on 30 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut. 

Lisätietoja https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/ 

Työnantajavelvotteisiin voit tutustua tarkemmin osoitteessa 

Hoitajavälityksen työntekijät ja Hämeen piirin koordinaattori neuvovat perheitä tarvittaessa työnantajavelvoitteissa.

Tilaa MLL:n hoitaja

Lastenhoitotilauksen voi tehdä joko puhelimitse tai sähköisen elastenhoito-järjestelmän kautta. Rekisteröityminen, järjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille maksutonta. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

elastenhoito.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Varauksen tekeminen sähköisessä järjestelmässä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajien puhelinvälitys on suljettu. 

Hoitajien puhelinvälitys

Puhelinvälitys on auki: 
ma-pe klo 10–12 
numerossa:  040 517 2993 

Huom! Puhelinvälityksen kautta menevät seuraavan päivän tilaukset tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

Kysy lisää toiminnasta!

MLL:n  Hämeen piiri 
Lastenhoitotoiminnan koordinaattori
Liisa Lindström
liisa.lindstrom(at)mll.fi
p. 040 517 2993

Tarkista täältä onko alueellasi MLL:n lastenhoitotoimintaa: