Hämeen piirin kouluttajat 

Tutustu kouluttajiimme! Kouluttajamme ovat MLL:n kouluttajakoulutuksen käyneitä ammattilaisia, joiden osaamista päivitetään kouluhyvinvoinnin ja mediakasvatuksen teemoin säännöllisesti.


Veera Matilainen

Mediakasvatusoppitunnit ala- ja yläkoulujen oppilaille

Vanhempainillat


Olen MLL:n mediakasvatuskouluttaja, yrittäjä, palvelumuotoilija ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Lempäälästä. 
Valmennan työkseni ihmisten kohtaamista ja autan yrityksiä ymmärtämään laajemmin asiakkaitaan ja henkilöstöään. 

Tutkin jatkuvasti ihmisten toimintaa ammentaen sieltä laajempaa ymmärrystä käytösmalleista tässä muuttuvassa maailmassa. 

Tuotan yrityksille digitaalisen markkinoinnin palveluita hyödyntäen kanavien dataa asiakkaiden saavuttamiseksi. Olen myös sisällöntuottaja ja tuotan päivittäin sisältöä omissa sosiaalisen median kanavissani. Tiedän siis missä lapset ja nuoret viettävät aikaa, mitä he siellä kohtaavat ja mikä digitaalisesta maailmasta tekee niin koukuttavan. Olen tehnyt lasten ja nuorten kanssa erilaisia yrittäjyyteen liittyviä hankkeita ja vienyt kouluihin yrittäjyyskasvatusta. 
Olen ammattipuhuja ja parhaimmillani haastavien kuulijoiden edessä. Vaikka en olekaan itse vanhempi, vapaaehtoistyöni ansiosta vietän paljon aikaa lasten ja nuorten kanssa ratkoen eri ikäisten haasteita ja iloja. Parasta mediakasvatuskouluttajan tehtävässä on työn merkityksellisyys ja lasten ja nuorten auttaminen.

Olen toiminut Mannerheimin Lastensuojeluliiton mediakasvatuskouluttajana vuoden 2021 alusta lähtien.

Verkostoidutaan LinkedInissä! https://www.linkedin.com/in/veera-matilainen/

Minna Kuusinen

Tukioppilaskoulutukset
Kummi- ja tutortoiminnan koulutukset


Nimeni on Minna Kuusinen ja aloitin MLL:n tukioppilaskouluttajana 2021 tammikuussa. Valmistuin keväällä 2022  yhteisöpedagogiksi Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. 

Tukioppilaskouluttajana saan kuulla oppilaiden ajatuksia ja näkemyksiä heitä koskettavista asioista, opin heiltä aina jotain uutta ja nämä asiat ovat minulle työn parasta antia. Lisäksi tukioppilastoiminnalla on iso rooli koulukiusaamisen ehkäisyssä, mikä on itselleni tärkeä aihe. 

Kouluttajana olen rento, käytän monipuolisesti luovia menetelmiä hyödyksi ja pyrin siihen, että jokaisella oppilaalla on turvallinen olo ryhmässä. Innostan ja kannustan sekä innostun helposti! 

Anita Karjalainen

Tukioppilaskoulutukset
Kummi- ja tutortoiminnan koulutukset


Moikka. Tässäpä minä, Anita Karjalainen Lahdesta. Ilolla olen saanut taivaltaa huikeat 20 vuotta MLL:n nuorisotyön kouluttajana, vuodesta 2002. Etenkin tukioppilaiden perus- ja lisäkoulutukset on ollut "SE" mun juttu.

Omia koulutuksiani mm. markkinointi-merkonomi ja sosionomi, Amk (Lapsi,- nuoriso ja perhetyön sekä päihdetyön tutkinnot) .

Sosionomin opintoihin liittyvä päättötyö yläkouluun, erityisopettajien sijaisuudet,  järjestösihteerinä mielenterveystyön parissa toimiminen ja 15 vuoden kokemus lastensuojelussa nuorten parissa siihen liittyvine koulutuksineen sekä tietysti MLL:n kouluttajana oleminen, ovat luoneet pohjalle vankan tietotaidon ja kokemuksen "nuorten maailmasta".

Näinä päivinä näen tärkeänä aidon vuorovaikutuksellisen kohtaamisen nuorten kanssa, kun saa yhdessä pohtia tärkeitä asioita (mm. osallisuus, koulukiusaamisen ehkäiseminen, ilmapiirin parantaminen) toiminnallisuuden kautta. Nuorissa on järisyttävän suuri voimavara, jolla saadaan aikaan paljon hyvää. On tärkeää antaa heille mahdollisuus toimia, vaikuttaa ja käyttää taitojaan ikäistensä parissa.