Hämeen piirin kouluttajat 

Tutustu kouluttajiimme! Kouluttajamme ovat MLL:n kouluttajakoulutuksen käyneitä ammattilaisia, joiden osaamista päivitetään kouluhyvinvoinnin ja mediakasvatuksen teemoin säännöllisesti.


Veera Matilainen

Mediakasvatusoppitunnit 

Vanhempainillat


Olen MLL:n mediakasvatuskouluttaja, yrittäjä, palvelumuotoilija ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Lempäälästä. 
Valmennan työkseni ihmisten kohtaamista ja autan yrityksiä ymmärtämään laajemmin asiakkaitaan ja henkilöstöään. 

Tutkin jatkuvasti ihmisten toimintaa ammentaen sieltä laajempaa ymmärrystä käytösmalleista tässä muuttuvassa maailmassa. 

Tuotan yrityksille digitaalisen markkinoinnin palveluita hyödyntäen kanavien dataa asiakkaiden saavuttamiseksi. Olen myös sisällöntuottaja ja tuotan päivittäin sisältöä omissa sosiaalisen median kanavissani. Tiedän siis missä lapset ja nuoret viettävät aikaa, mitä he siellä kohtaavat ja mikä digitaalisesta maailmasta tekee niin koukuttavan. Olen tehnyt lasten ja nuorten kanssa erilaisia yrittäjyyteen liittyviä hankkeita ja vienyt kouluihin yrittäjyyskasvatusta. 
Olen ammattipuhuja ja parhaimmillani haastavien kuulijoiden edessä. Vaikka en olekaan itse vanhempi, vapaaehtoistyöni ansiosta vietän paljon aikaa lasten ja nuorten kanssa ratkoen eri ikäisten haasteita ja iloja. Parasta mediakasvatuskouluttajan tehtävässä on työn merkityksellisyys ja lasten ja nuorten auttaminen.

Olen toiminut Mannerheimin Lastensuojeluliiton mediakasvatuskouluttajana vuoden 2021 alusta lähtien.

Verkostoidutaan LinkedInissä! https://www.linkedin.com/in/veera-matilainen/

Marika Jokiranta

Tukioppilaskoulutukset


Tervehdys! Olen toiminut MLL:n tukioppilaskouluttajan syksystä 2022 alkaen. Ammatiltani olen terveydenhoitaja (yamk) ja tehnyt pitkän työuran perusterveydenhuollossa terveysasemalla. Työssäni kohtaan kaiken ikäisiä asiakkaita, myös nuoria huolineen ja murheineen.

Keväällä 2022 suoritin ammatillisen opettajan koulutuksen, jonka myötä vahvistui kiinnostus työskennellä nuorten parissa. Olen myös pienen tytön äiti. Sekä lapseni, että opintojeni myötä löysin positiivisen pedagogiikan. Voinkin todeta vahvuuskasvatuksen olevan lähellä sydäntäni. Työssäni tukioppilaskouluttajana minulle on tärkeää tukea nuoria omien vahvuuksien löytämisessä sekä vahvuuksien kehittämisessä. Aito vuorovaikutuksellinen kohtaaminen nuorten kanssa on minulle tärkeää. Tukioppilaskoulutuksissa olen huomannut, että nuorilla on paljon upeita ajatuksia muun muassa koulukiusaamisen ennaltaehkäisystä, toisten huomioimisesta sekä hyvän ja turvallisen kouluilmapiirin parantamisesta. Tukioppilaskouluttajana tuen, kannustan ja motivoin nuoria toimimaan yhteisen hyvän eteen, sillä jo ihan pienillä arjen hyvillä teoilla on suuri merkitys. Odotan innolla tulevia kohtaamisia tukioppilaiden kanssa!

Anita Karjalainen


Tukioppilaskoulutukset


Moikka. Tässäpä minä, Anita Lahdesta. Ilolla olen saanut taivaltaa huikeat 20 vuotta MLL:n nuorisotyön kouluttajana, vuodesta 2002. Etenkin tukioppilaiden perus- ja lisäkoulutukset on ollut "SE" mun juttu.

Omia koulutuksiani mm. markkinointi-merkonomi ja sosionomi, Amk (Lapsi,- nuoriso ja perhetyön sekä päihdetyön tutkinnot) .

Sosionomin opintoihin liittyvä päättötyö yläkouluun, erityisopettajien sijaisuudet,  järjestösihteerinä mielenterveystyön parissa toimiminen ja 15 vuoden kokemus lastensuojelussa nuorten parissa siihen liittyvine koulutuksineen sekä tietysti MLL:n kouluttajana oleminen, ovat luoneet pohjalle vankan tietotaidon ja kokemuksen "nuorten maailmasta".

Näinä päivinä näen tärkeänä aidon vuorovaikutuksellisen kohtaamisen nuorten kanssa, kun saa yhdessä pohtia tärkeitä asioita (mm. osallisuus, koulukiusaamisen ehkäiseminen, ilmapiirin parantaminen) toiminnallisuuden kautta. Nuorissa on järisyttävän suuri voimavara, jolla saadaan aikaan paljon hyvää. On tärkeää antaa heille mahdollisuus toimia, vaikuttaa ja käyttää taitojaan ikäistensä parissa.

Anni Sirkka

Tukioppilaskoulutukset

Mediakasvatusoppitunnit

 Vanhempainillat

Olen toiminut MLL:n nuorisotyönkouluttajana vuodesta 2012. Olen aloittanut MLL-taipaleeni paikallisyhdistyksen vapaaehtoisena löytäen sieltä tieni hiljalleen kouluttajahommiin.


Kouluttajana olen nyt ihanassa pisteessä, kun sadat koulutustunnit ovat tuoneet tekemiseen varmuutta, jonka päälle voi rakentaa aina uusia kokeiluita ja ideoita. Ammennan koulutuksiini kaikesta kokemastani ja oppimastani: yhteisöpedagogiopinnoista, improteatterista, tanssista, omista kohtaamisistani lasten ja nuorten kanssa, kirjoista, tv:stä, mediasta sekä aina uusista kursseista ja työpajoista, joihin itse osallistun.


Viime vuosina pitämäni koulutukset ovat keskittyneet mediakasvatukseen, kiusaamiseen ja tukioppilaisiin. Olen päässyt kouluttamaan oppilaita eskareista luokiolaisiin, kaikenikäisten lasten vanhempia, ammattikasvattajia päiväkodeista ja kouluista, nuorisotyöntekijöitä ja jopa kirjastoalan ammattilaisia. 


Tässä hommassa on ehdottomasti parasta ne hetket, kun osallistuja on saanut arvokkaan oivalluksen koulutuksen aikana: Tukioppilas ymmärtää, että hänen pienet arkiset tekonsa ovat ihan supertärkeää työtä kiusaamisen ja yksinäisyyden ehkäisemiseksi koulun arjessa tai vanhempi lähtee vanhempainillasta ymmärtäen, että hän onkin oikeastaan jo tosi hyvä mediakasvattaja, koska on kiinnostunut lastensa touhuista digilaitteilla. 


Ps. Minut löytää LinkedIn:stä: https://www.linkedin.com/in/annisirkka/