Tule tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle

Tukihenkilötoiminta on osa MLL:n kansalaistoimintaa. Se on suunnitelmallista, organisoitua ja ohjattua vapaaehtoistoimintaa, jonka avulla pyritään erityisesti ennaltaehkäisemään ongelmia. 

Tukihenkilön voi saada aikuisen huolenpitoa ja läsnäoloa tarvitseva lapsi tai nuori, kun perheessä on vanhemmuutta syystä tai toisesta liian vähän tai kun  perheessä on haasteita. Lapsella itsellään voi myös olla vaikeuksia esimerkiksi koulussa, sosiaalisissa suhteissa tai hän tarvitsee ohjausta harrastusten pariin. 

Tukihenkilön koulutuspolku 

Kaikki tukihenkilöinä toimivat käyvät MLL:n Hämeen piirin tukihenkilökoulutuksen (16 h). Tukihenkilötoiminnan ohjaaja haastattelee jokaisen tukihenkilöksi haluavan, jotta varmistetaan, että tukihenkilötoiminta on hänelle sopiva vapaaehtoistyön muoto.

Tukihenkilöt  toimivat  Tampereen, Nokian, Kangasalan ja Lempäälän alueilla. Tukihenkilö voi asua myös eri paikkakunnalla, jos pystyy liikkumaan joustavasti. 

Seuraava koulutus MLL:n Hämeen piirin piiritoimistolla, Pyhäjärvenkatu 5 B, 2 krs.: 1. päivä ma 21.9 klo 18-20 ja seuraava 2. päivä on la 3.9.20 klo 10-15.Lisätietoja:

Päivi Naukkarinen
Koordinaattori, lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta
p. 040 501 2464
paivi.naukkarinen (at) mll.fi