Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta

Tukihenkilötoiminta on osa MLL:n kansalaistoimintaa. Se on suunnitelmallista, organisoitua ja ohjattua vapaaehtoistoimintaa, jonka avulla pyritään erityisesti ennaltaehkäisemään ongelmia. 

Tukihenkilön voi saada aikuisen huolenpitoa ja läsnäoloa tarvitseva lapsi tai nuori, kun perheessä on vanhemmuutta syystä tai toisesta liian vähän tai kun perhe-elämä on kriisissä. Lapsella itsellään voi myös olla vaikeuksia esimerkiksi koulussa, sosiaalisissa suhteissa tai hän tarvitsee ohjausta harrastusten pariin.


Kaikki tukihenkilöinä toimivat käyvät MLL:n Hämeen piirin tukihenkilökoulutuksen (16 h). Tukihenkilötoiminnan ohjaaja haastattelee jokaisen tukihenkilöksi haluavan, jotta varmistetaan että tukihenkilötoiminta on hänelle sopiva vapaaehtoistyömuoto.

Koulutettuja lasten ja nuorten tukihenkilöitä toimii tällä hetkellä Nokian, Kangasalan ja Lempäälän alueilla. Tukihenkilö voi asua myös eri paikkakunnalla. Toimintaa pyritään laajentamaan toiminnasta kiinnostuneisiin kuntiin.


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lisätietoja:

Päivi Naukkarinen
Koordinaattori, lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta
p. 040 501 2464
paivi.naukkarinen (at) mll.fi