Pirkanmaa

MLL:n Hämeen piirin piiritoimisto sijaitsee Tampereella Klingendahlin rakennuksessa, jossa suurin osa koordinaattoreistamme työskentelee.

Kuva Klingendahl-rakennuksesta. Punatiilinen vanha tehdasrakennus, kuvattu kulmasta. Rakennuksen edestä menee autotie.

Piirillä on Pirkanmaalla monenlaista vapaaehtoistoimintaa. Piiri kouluttaa lasten ja nuorten tukihenkilöitä, jotka toimivat Tampereella, Nokialla, Kangasalla ja Lempäälässä.

Pirkanmaalla toimii vapaaehtoisia perhekummeja perheiden apuna. Perhekummitoiminnassa tehdään yhteistyötä Tampereen seudun ammattiopiston Tredun kanssa.

MLL:n lyhytaikaista lastenhoitoapua on Pirkanmaalla tarjolla yli 10 kunnassa. Piiri kouluttaa uusia lastenhoitajia Pirkanmaalla yhteistyössä paikallisten työväen- ja kansalaisopistojen kanssa.

Tukioppilastoimintaa Pirkanmaalla on MLL:n seuraavissa paikallisyhdistyksissä: Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalla, Lempäälässä, Luopioisissa, Mouhijärvellä, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Pälkäneellä, Ruovedellä, Sahalahdella, Toijalassa, Tyrvää-Vammalassa, Urjalassa, Valkeakoskella, Vesilahdella, Viialassa, Virroilla, Ylöjärvellä ja Tampereella Aitolahdessa, Hervannassa, Koivistonkylässä ja Vuoreksessa.

Lukumummi- ja -vaaritoiminta on koronan takia tauolla. Lukumummit ja -vaarit lukevat 2.-6.-luokkalaisten lasten kanssa kouluilla. Toimintaa tehdään yhteistyössä koulujen kanssa.