MLL:n toiminta pähkinänkuoressa

Tältä sivulta löydät pähkinänkuoressa MLL:n toiminnot ja palvelut –  niin paikalliset, alueelliset kuin valtakunnalliset. 

Linkkien kautta pääset tutustumaan toimintoihin tarkemmin.

MLL tukee vanhemmuutta

Kohtaamispaikkatoiminta (perhekahvilat)

MLL:n paikallisyhdistykset ylläpitävät perheiden kohtaamispaikkoja, perhekahviloita. Katso lista Hämeen piirin paikallisyhdistyksistä ja yhdistysten yhteystiedot täältä.

Vanhempainryhmät

Vanhemmuuden ABC-ryhmä on tarkoitettu 3-12-vuotiaiden vanhemmille. Tavoitteena on lapsen positiivisen kehityksen tukeminen ja vanhemman ja lapsen suhteen vahvistaminen. ABC-vanhemmuusryhmä koostuu neljästä teemoitetusta tapaamisesta.

Perhekummitoiminta

Perhekummitoiminta on suunnattu lasta odottaville perheille tai perheille, joissa on ainakin yksi alle 10-vuotias lapsi. Perhekummitoiminnan tavoitteena on tukea ja vahvistaa vanhemmuutta sekä lapsiperheen hyvinvointia, ehkäistä ongelmien syntymistä ja kasautumista ja antaa voimia arkeen.

Vanhempainpuhelin- ja nettipalvelut

Vanhempainpuhelimessa, chatissa ja nettikirjepalvelussa voi keskustella mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä asiasta koulutettujen päivystäjien kanssa maksutta.

Vanhempainnetti

Vanhempainnetissä on monipuolisesti tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä sekä tukea lapsiperheen arkeen ja haastaviin tilanteisiin.

Vanhempainillat

MLL:n vanhempainilloissa keskustellaan esimerkiksi vanhempana olemisesta, lasten ja nuorten mediankäytöstä ja sen vaikutuksista hyvinvointiin.

MLL edistää lasten ja nuorten osallisuutta

Tukioppilastoiminta

Tukioppilaat rakentavat koulussa hyvää ryhmähenkeä ja kiusaamisen vastaista normia sekä huolehtivat, ettei kukaan jäisi yksin. Piiri kouluttaa tukioppilaita ja on koulujen yhteistyökumppani kaikkialla piirin toiminta-alueella.

Nuortennetti.fi

Nuortennetti on MLL:n valtakunnallinen nuorille suunnattu sivusto, jota ovat tekemässä myös nuoret itse. Nuortennetti tarjoaa tietoa, tukea ja tekemistä nuorille.

Mediakasvatus

MLL:n kouluvierailuilla herätellään keskustelua median merkityksestä omassa arjessa, pohditaan omaa suhdetta mediaan ja mediankäytön vaikutuksia hyvinvointiin. Oppitunteja on tarjolla ala- ja yläkouluihin kaikkialla piirin toiminta-alueella.

Kerho- ja harrastustoiminta

MLL:n paikallisyhdistykset toteuttavat monipuolista kerho- ja harrastustoimintaa. Katso lista Hämeen piirin paikallisyhdistyksistä ja heidän yhteystietonsa täältä.

Tapahtumat lapsiperheille

MLL:n paikallisyhdistykset toteuttavat erilaisia tapahtumia lapsiperheille. Katso lista Hämeen piirin paikallisyhdistyksistä ja heidän yhteystietonsa täältä.

Leikkipäivä

Vuosittain vietetään valtakunnallista Leikkipäivää, jolloin juhlitaan leikkiä ja järjestetään maksuttomia ja kaikille avoimia Leikkipäivä-tapahtumia ympäri Suomen. MLL koordinoi Leikkipäivä-verkostoa ja ylläpitää Leikkipankkia.

MLL tukee lasten ja nuorten mielenterveyttä

Lasten ja nuorten puhelin, nettikirjepalvelu ja chat

Lapset ja nuoret voivat olla yhteydessä luotettavaan koulutettuun vapaaehtoiseen joko puhelimen, chatin tai nettikirjepalvelun välityksellä maksutta. Lapset ja nuoret voivat keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta.

Nuorten tukilinja

Nuorten tukilinjan tarkoituksena on tukea itsetuhoisuudesta, väkivallasta, mielenterveysongelmista tai muista vaikeista tilanteista kärsiviä nuoria, jotka tarvitsevat ammattilaisen apua. Tavoitteena on helpottaa nuoren vaikeita tunteita sekä auttaa nuorta palveluihin pääsemisessä. Puheluihin vastaavat MLL:n ammattilaiset ja he voivat tarjota nuorille myös jatkokeskusteluaikoja.

Kiusaamisen jälkihoito

Selviytyjät-verkkovertaisryhmä on tarkoitettu nuorille, joiden kiusaaminen on loppunut. Ryhmässä pohditaan yhdessä keinoja, joilla selviytyä kiusaamiskokemuksen kanssa ja jaetaan kokemuksia muiden saman kokeneiden kanssa.

OmaKamu-toiminta

OmaKamu-toiminnassa perhe voi hakea lapselle tai nuorelle vapaaehtoista aikuiskaveria, eli Kamua. Usein Kamua haetaan, jos lapsen tai nuoren elämänpiirissä on vähän luotettavia ja läheisiä aikuisia. Kamu ja lapsi tapaavat säännöllisesti muutaman kerran kuukaudessa yhteisen mukavan tekemisen merkeissä.

Lukumummi ja -vaari -toiminta

Lukumummit ja -vaarit tekevät vapaaehtoistyötä kouluissa. Toiminnan tarkoituksena on tarjota alakouluikäisille lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin. Kahdenkeskisiä rauhallisempia lukutuokioita voivat tarvita esimerkiksi lukunopeudeltaan hitaammat tai isoissa ryhmissä lukemista arastelevat oppilaat.