Ukraina rusetin keräysvaroilla järjestettiin toimintaa Hämeenlinnassa ja Tampereella

20.12.2023

K-ryhmän ja MLL:n yhteinen Ukraina-rusetti-keräys tuotti yhteensä 264 166 euroa. Keräysvaroilla on järjestetty toimintaa ja tapahtumia ympäri Suomen sekä jaettu ruokalahjakortteja.  MLL:n Hämeen piirin alueella jaettiin kortteja yhteensä 350.

45% keräysvaroista on käytetty MLL:n paikallisyhdistysten ja piirien toteuttamaan toimintaan, joka tuo ukrainalaisia ja suomalaisia perheitä yhteen. Toimintaa on järjestetty ympäri maan yli 40:llä paikkakunnalla Helsingistä Rovaniemelle ja Seinäjoelta Iisalmeen. Lisäksi keräysvaroilla on hankittu käännös- ja tulkkausapua, jotta ukrainalaisten olisi helpompaa löytää toiminnan pariin ja kommunikointi suomalaisten kanssa olisi sujuvampaa.

MLL:n Hämeen piiri järjesti juhlan ukrainalaisille perheille 14.10.2023 Hämeenlinnassa yhteistyössä Hämeenlinnan ja Lammin Ukraina-keskusten kanssa.  Avustuksella tuettiin myös Tampereen Ukraina-talon toimintaa mm.  lasten- ja nuorten ryhmiä,  kerhoja, ja erilaisia tapahtumia syksyn aikana. 

Mukana toimintaa oli järjestämässä useita vapaaehtoisia mm. Ukraina-keskuksesta ja Ukraina-talolta. Lämmin kiitos kaikille jotka ostitte Ukraina-rusetin ja kaikille vapaaehtoisille Hämeenlinnassa ja Tampereella  – teidän ansiostanne MLL voi tarjota turvallista arkea tukevaa toimintaa ja yhdessäoloa ukrainalaisille ja suomalaisille lapsille, nuorille ja perheille.  💙💛