Paikallisyhdistyksiä palkittiin kevätkokouksessa

21.5.2024

Kuvassa vasemmalta Anna Puntala (Ikaalisten paikallisyhdistys), Hanna Saine (Ikaalisten paikallisyhdistys, Laura Räisänen (Hämeen piirin perhekeskustoiminnan koordinaattori, Päivi Meduri (Hämeen piirin toiminnanjohtaja), Sari Orhanen (Hämeen piirin puheenjohtaja), Tiia Salonen (Kärkölän paikallisyhdistys) ja Niina Uusimäki (Kärkölän paikallisyhdistys)

Piirin kevätkokouksen yhteydessä palkittiin jälleen ansioituneita paikallisyhdistyksiä. Perinne sai alkunsa viime keväänä, kun piiri halusi nostaa esille paikallisyhdistysten tekemää tärkeää ja hyvää työtä. Piirin alueella toimii noin 70 paikallisyhdistystä, jotka edistävät kukin omalla toiminta-alueellaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia.

Tänä vuonna kunniamaininnan ansaitsivat Ikaalisten, Teisko-Aitolahden ja Kärkölän yhdistykset. Näiden kolmen yhdistyksen ansioita ja hyvää tekemistä avasimme kevätkokouksessa. Paikan päälle kevätkokoukseen muistamisia vastaanottamaan pääsivät edustajat Ikaalisten ja Kärkölän yhdistyksistä. 

Ikaalinen

Ikaalisten yhdistys on vahva ja vaikuttava toimija alueellaan. Se on tärkeä ja arvostettu yhteistyökumppani sekä Ikaalisten kaupungille että seurakunnalle ja muille Ikaalisten yhdistyksille. Yhdistyksen toiminta on laadukasta ja monipuolista. Viime vuoden toiminnan kruununa mainittakoon yhdistyksen 100-vuotisjuhlaan tuotettu upea ja vaikuttava Puukellareista Perhekahviloihin -näytelmä, joka kokoaa loistavasti yhteen MLL Ikaalisten ja koko MLL:n 100-vuotista historiaa. Paikallisen tason lisäksi Ikaalisten yhdistyksestä on edustajat MLL Hämeen piirihallituksessa ja MLL:n liittovaltuustossa. Yhdistyksen toiminnasta ja toimijoista huokuu ilo ja vahva halu olla vaikuttamassa lasten ja nuorten hyvinvointiin. 

 

Kärkölä

Kärkölän yhdistyksellä on uusi hallitus, jolla on aktiivinen ote uuden toiminnan suunnittelussa ja järjestämisessä.  Hallituksen jäsenet ovat sitoutuneita ja innostuneita kärköläläisten lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä. Uusi hallitus on tuonut mukanaan raikasta energiaa ja uusia ideoita, jotka ovat jo konkretisoituneet uusina tapahtumina ja aktiviteetteina. Yhdistys on aktiivinen toimija Kärkölän kohtaamispaikkaverkostossa ja järjestää verkoston kanssa yhdessä kahta perhekahvilaa, joista toinen kokoontuu aamulla ja toinen illalla.  

 

Teisko-Aitolahti

Aitolahden yhdistyksen pitkään tauolla ollut toiminta aktivoitui uusien vapaaehtoisten mukaantulon myötä. Yhdistyksen toiminta-alue laajeni ja yhdistyksen nimi vaihdettiin Teisko-Aitolahden yhdistykseksi syksyllä 2022. Innostuneet vapaaehtoiset ovat ryhtyneet toimeen rohkeasti ja määrätietoisesti. Yhdistys järjestää harrastustoimintaa lähialueen lapsille ja nuorille, sekä tapahtumia lapsiperheille. Yhdistys on järjestänyt mm. tanssi- ja akrobatiakursseja lapsille, sekä maalaus- ja lautapelipajan nuorille. Yhdistys on myös hakenut onnistuneesti erilaisia avustuksia järjestämiensä harrastusryhmien rahoittamiseksi.

Lämmin kiitos kaikille MLL:n paikallisyhdistyksille tekemästänne upeasta ja arvokkaasta työstä! Toivotamme teidän kesäänne lempeitä säitä ja levollisia hetkiä.