Tutustu MLL:n kiusaamisen vastaiseen työhön

5.10.2023

MLL tekee kiusaamisen vastaista työtä päiväkodeissa, kouluissa, harrastusyhteisöissä ja netissä. Erityisenä painopisteenä on lasten ja nuorten oma toiminta kiusaamisen ehkäisemiseksi. 

Kiusaamisen vastainen työ vaatii pitkäjänteisyyttä. MLL tarjoaa matalan kynnyksen tukea kiusatuille lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä menetelmiä kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ammattilaisille.

  • Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa kiusatuille tarjotaan matalan kynnyksen keskusteluseuraa. Palvelu on auki vuoden jokaisena päivänä, maksuton, anonyymi ja kaikille avoin. 
    Linkki:   Lasten ja nuorten puhelin - Nuortennetti

  • Selviytyjät-verkkotukiryhmissä on tarjolla vertaistukea 12–21-vuotiaille nuorille, jotta vahvistetaan sitä, mitä kiusaaminen on heikentänyt.
    Tukea kiusaamista kokeneille - Nuortennetti

  • Nuortennetissä on paljon kiusaamiseen liittyvää tietoa ja vertaistukea nuorille. Kiusaaminen puhututtaa paljon myös moderoidulla keskustelupalstalla, jonne jokainen pääsee osallistumaan keskusteluun.  
    Lasten ja nuorten chat - Nuortennetti

  • Vanhempain netti Kiusaaminen ja pienet lapset - Mannerheimin Lastensuojeluliitto (mll.fi)

  • Tuemme kiusattujen lasten vanhempia Vanhempainpuhelimessa ja vertaisryhmissä, jotta myös heillä olisi myös paikka purkaa raskaita tuntemuksia muiden samaa kokeneiden kanssa. 
    Vertaistukea kiusaamista kokeneiden lasten vanhemmille - Mannerheimin Lastensuojeluliitto (mll.fi)

  • Koulurauha-ohjelmalla edistämme kouluyhteisön hyvinvointia yhdessä lasten, nuorten ja kumppanien kanssa läpi lukuvuoden. Varhaiskasvatuksessa edistämme Päiväkotirauhaa.

  • 11 000 tukioppilasta rakentavat vuosittain kouluissa kiusaamisen vastaista normia sekä huolehtivat siitä, ettei kukaan jäisi yksin. Tukioppilastoiminta - Mannerheimin Lastensuojeluliitto (mll.fi)

  • Kohtaamme vanhempainilloissa ja oppitunneilla joka vuosi yli 12 000 lasta, nuorta ja vanhempaa ja lisäämme tietoa kiusaamisesta ja toisia kunnioittavasta käyttäytymisestä.

  • Koulutamme opettajia, urheiluseurojen valmentajia ja muita lasten ja nuorten kanssa toimivia mm. kiusaamisen ehkäisyyn, ryhmäyttämiseen ja turvallisen ilmapiirin rakentamiseen liittyen.

  • Kiusaamisvapaa vyöhyke löytyy kaikista Suomen lähes 800 K-Marketista, joiden kauppiaille MLL on jakanut tietoa kiusaamisesta sekä käytännön neuvoja.

  • Vaikutamme mm. median, verkostojen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen kautta siihen, että kiusaaminen otetaan Suomessa vakavasti ja sen ehkäisyyn varataan resursseja.

  • Aikuisten kouluttaminen ja ohjaaminen on tärkeä ensiaskel kiusaamisen ehkäisyyn. Tarjoamme laajasti maksutonta asiantuntijatietoa, käytännön tukea sekä koulutusta kiusaamisen ennaltaehkäisyyn muun muassa lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja lasten vanhemmille.

15.9.2023 BLOGIkirjoitus

MLL:n vanhempaintukiryhmä: Kiusattujen lasten vanhemmat toivovat kouluilta enemmän - Mannerheimin Lastensuojeluliitto