Marita kiittää!

1.3.2020

Työni MLL:n Hämeen piirin toiminnanjohtajana päättyy. 1.9.2008 oli ensimmäinen työpäiväni piirin töissä ja karkauspäivä 29.2.2020 viimeinen.  Moni on kysynyt, millaiset ovat tunteet näinä päivinä ja nyt tässä lähdön hetkellä. Sekalaiset, olen vastannut, koska niin se on. Toisaalta olo on helpottunut, toisaalta mieli on haikea – niin paljon elämänsisältöä, tekemistä, toimintaa jää nyt taakse.

Sen tiedän, että ikävä tulee piirin aktiivista ja innostunutta paikallisyhdistysväkeä sekä  työ- ja luottamushenkilökavereita ja monia yhteistyökumppaneita - mainioita ihmisiä, avuliaita ja osaavia – monista on tullut ystäviä vuosien mittaan.

Lähtöpäätöksen tehtyäni noin vuosi sitten, tiesin kuitenkin, että nyt on aika!  On etuoikeus saada jäädä eläkkeelle hyvässä vireessä. Suunnittelen kokeilevani mm. ex tempore -elämää. Päätän vasta aamulla, mitä teen. Voin hoitaa sairastunutta lastenlasta tai vaikka naapurin lasta. Auttaminen tuo hyvää mieltä kaikille. Liikunnalle on enemmän aikaa kuin työelämässä ja Matkaavana -Maritana jatkan reissaamista! Lapsenlapset kannustavat somettavaa mummiaan näkymään myös Tik Tokissa. Kuka tietää – pysykää kanavilla! Muitakin suunnitelmia on - ja asioilla on taipumus järjestyä!

Olen ylpeä, että saan päättää työurani juuri MLL 100 -juhlavuonna MLL:n Hämeen piirissä. Täällä on huippujoukko vapaaehtoisia ja ammattilaisia jatkamassa arvokasta MLL-työtä. Onnea myös uudelle toiminnanjohtajalle Sari Nikulalle, viestikapula vaihtuu, yhteistyö ja matka jatkuu.

On edelleen tärkeää tukea lasten, nuorten ja vanhempien hyvää arkea. Vaikutetaan yhdessä siihen, että Suomi on maa, jossa arjen ei tarvitse olla pärjäämistä, jossa ihmisten ei tarvitse jäädä yksin ja jossa lapsiperhearki voi ihan oikeasti olla tosi hyvää.

Lämmin kiitos yhteistyöstä vuosien varrella, kiitos ikimuistoisesta läksiäisjuhlapäivästä 14.2.2020, ihanan kekseliäistä muistamisista, viesteistä, korteista  ja lahjoista. Niistä kaikista on iloa pitkään.

– Nyt minusta tuntuu, hän sanoi, – minusta tuntuu, että on aika tehdä kunnollinen hauska huviretki jonnekin. Eväskori mukana. - Muumipappa ja meri.

Lämpimin terveisin, Marita