Yhä useammassa lapsiperheessä joudutaan tinkimään arjen perusasioista – Tule mukaan auttamaan ja osallistu Hyvä Joulumieli -keräykseen

17.11.2022

Joulu tuo moneen vähävaraiseen perheeseen huolia, sillä joulun tunnelmaa tuovien jouluruokien ja lahjojen hankkiminen on monelle vanhemmalle mahdotonta. Varsinkin vallitsevassa tilanteessa, jossa vähävaraisten lapsiperheiden määrä on kasvanut Suomessa nopeaa tahtia. Alkuvuodesta kiihtyneen asumisen ja ruuan kustannusten nousun myötä köyhyys koskettaa jo noin 30 000 uutta lasta. Kaikkiaan noin 129 000 lasta ja nuorta joutuu päivittäin elämään minimibudjetilla.

Hyvä Joulumieli -keräyksen tavoitteena on kerätä tänä vuonna 1,5 miljoonaa euroa ja ilahduttaa 21 000:ta kotimaan vähävaraista lapsiperhettä 70 euron ruokalahjakortilla. Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhteistyössä Ylen kanssa.

Teemme apua tarvitsevien perheiden löytämiseksi  yhteistyötä paikallisten neuvoloiden, diakoniatyön ja sosiaalitoimen kanssa . Lahjakortti on nimensä mukaisesti lahja, eli sitä ei voi hakea.

Hyvä Joulumieli -kampanja jatkuu jouluaattoon asti. Keräys järjestetään nyt jo 26. kerran, ja vuosien varrella vähävaraisille lapsiperheille on jaettu yhteensä 337 500 lahjakorttia.

 

Lue lisää Hyvä Joulumieli -keräyksestä