Lasten mediankäyttö puhututtaa - Digitutkijat työpajat alkavat maaliskuussa

5.2.2024

Tutkimusten mukaan lapset ja nuoret saattavat viettää digitaalisen median äärellä jopa 30–40 tuntia viikossa. Lasten medialukutaidon puutteet, kiusaaminen ja haitalliset sisällöt aiheuttavat ongelmia. Näihin haasteisiin etsitään ratkaisua  Digitutkijat -hankkeessa.

Digitutkijat on MLL:n toteuttama ja Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama mediakasvatushanke, jossa tuetaan koulujen ja kotien mediakasvatustyötä. Digitutkijat-hankkeessa järjestetään mm. osallistavia työpajoja 4.-luokkalaisille sekä valtakunnallisia verkkovanhempainiltoja ja webinaareja ammattilaisille.

Koululle maksuton Digitutkijat-työpaja vahvistaa oppilaita osallistavasti ja innostavasti heidän medianluku- ja digihyvinvointitaitojaan. Työpajassa painotetaan kykyä toimia digitaalisissa medioissa turvallisesti ja vastuullisesti, omaa ja muiden hyvinvointia tukevalla tavalla. Tavoitteena on kohdata 75 % suomenkielisistä ala- ja yhtenäiskouluista. Hanke on kolmevuotinen ja ensimmäiset työpajat starttaavat maaliskuussa 2024.

Digitutkijat-työpajan vetää MLL:n kouluttaja. Kukin koulu voi tilata vain yhden Digitutkijat-työpajan yhdelle koulun 4.-luokista. Tarjoamme koulullenne kuitenkin samalla paketin MLL:n mediakasvatuksen maksuttomista materiaaleista, joita voitte hyödyntää koulunne mediakasvatuksen tukena.

Voit ilmoittaa kiinnostuksestanne Digitutkijat-työpajan järjestämiseen koulullanne . Työpaja  4.-luokalle  1 x 90 min. Yhteystietojen jättäminen ei vielä sido sinua mihinkään, ainoastaan kertoo meille, että olet kiinnostunut koulutuksesta ja kouluttajamme on teihin yhteydessä mahdollisen koulutuksen järjestämiseen liittyen.   HUOM. Hanke mahdollistaa vain yhden työpajan koulua kohden.  MLL:n Hämeen piirin alueella koulutuksia järjestetään Kanta-Hämeessä ,Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Ilmoittaudu mukaan:  Ilmoittautumiseen 

Muiden alueiden Digitutkijat- työpajoista kiinnostuneet: Muu Suomi