Abc vanhemmuusryhmä 3-12 vuotiaiden lasten vanhemmille

ABC vanhemmuusryhmä 
3–12-v lasten vanhemmille 


Oikeastaan emme tarvitse tutkimustuloksia vakuuttaaksemme itsemme siitä, että hyvä suhde lapsiin on tärkeää, sen tiedämme jo.  Se mikä ei aina ole niin itsestään selvää on, mitä tehdä saavuttaakseen suhde lapseen?

 

Kaikki vanhemmat ovat taitavia vanhemmuudessa

 

Tänä päivänä on paljon tietoa siitä miten vahva suhde vanhemman ja lapsen välillä antaa parhaan perustan lapsen harmoniselle kasvulle ja sille, että lapsi aikuisena itse kokee turvallisuutta ja itsenäisyyttä omassa aikuisiässään.


ABC-vanhempainryhmät pohjautuvat tutkittuun tietoon vanhemmuudesta. Toimintamuoto on kehitetty yhdessä Tukholman kaupungin, Karoliinisen instituutin ja perheiden kanssa.


Useimmat vanhemmat tunnistavat arkitilanteet, joissa vanhemman ja lapsen suhdetta koetellaan.  Miten luoda harmoniaa ruokapöydän ympärille? Miten välttää stressaavia tilanteita? Miten ennaltaehkäistä riidat?  Miten saada enemmän mukavaa yhteistä aikaa lasten kanssa? Yksi asia on varma. Yksikään vanhempi ei ole yksin näiden pohtimisessa.

ABC-vanhemmuusryhmä koostuu neljästä tapaamisesta ja jokaisella tapaamisella tietty teema.Ryhmätapaamisten vetäjänä toimivat kaksi koulutettua ryhmäohjaajaa. Osallistujilla toivotaan olevana 3-12 vuotiaita lapsia. Ryhmään voi osallistua yksin tai yhdessä toisen vanhemman kanssa.

ABC-vanhemmuusryhmän tapaamisten tavoitteena on tukea lasten positiivista kehitystä vahvistamalla lapsen ja aikuisen välistä suhdetta arjessa. Tapaamisissa   keskustellaan ja jaetaan kokemuksia. 
Tapaamisten välissä vanhemmat voivat toteuttaa käytännön kokeiluja kotona, mikä on tärkeä osa ABC vanhemmuusryhmän kokonaisuutta.

Tervetuloa mukaan ryhmään!

1 tapaaminen – Osoita Rakkautta Miten toimia niin että läheiset suhteemme toimivat? 

2 tapaaminen – Ole läsnä Miten vaikutamme toisiimme arjen yhteispelissä? 

3 tapaaminen – Näytä tietä Miten toteutamme rennompaa vanhemmuutta? 

4 tapaaminen – Riitojen valitseminen Mistä riitelen ja mistä en? Seuraava koulutus:

Aika ja paikka:

ke 28.9. klo 17.30.-19.30 MLL Hämeen piirin koulutustila, Pyhäjärvenkatu 5 B, 2.kerros Tampere

ke 12.10. klo 17.30.-19.30 etätapaaminen Teams-ympäristössä

ke 26.10. klo 17.30.-19.30 etätapaaminen Teams-ympäristössä

ke 9.11. klo 17.30.-19.30 MLL Hämeen piirin koulutustila, Pyhäjärvenkatu 5 B, 2.kerros Tampere

Ryhmän ohjaajina toimivat Tiina Rintala-Siira ja Laura Räisänen MLL Hämeen piiristä

Ilmoittaudu mukaan 20.9. mennessä.