Koulutukset

MLL:n Hämeen piiri tarjoaa koulutuksia yhdistystoiminnan tueksi ja vahvistukseksi. Toivomme, että esitätte meille myös toiveitanne ja tarpeitanne, jotta voimme tarvittaessa myös räätälöidä teille sopivia koulutuskokonaisuuksia. Tältä sivulta löydät tulevat koulutukset sekä ilmoittautumislomakkeen.

Yhdistystyön työpaja Tampereella 17.3.2018

Tervetuloa yhdistystyön työpajaan ideoimaan ja kehittämään yhdistystyötä yhdessä! Työpajaan osallistumiseen ei vaadita ennakkotaitoja - kiinnostus asiaa kohtaan riittää. Työpajojen ohjelma on luonteeltaan rento ja keskusteleva.
Valitsethan ilmoittautumisen yhteydessä työpajan, johon haluat osallistua.

Työpajat:

• Perhekahvilat kohtaamispaikkoina (sis. LAPE-asiaa)
  • Huomaa minut – alle kouluikäisen osallistamisen keinot ja perheiden äänen kuulemisen keinoja
  • Viestintä ja nettivastaavan tehtävät yhdistyksessä

Työpaja on maksuton. Päivän aikana osallistujille tarjotaan aamukahvit, lounas ja iltapäiväkahvi.

Aika: 17.3.klo 9-15
Paikka: Hämeen piirin Toimisto Pyhäjärvenkatu 5 B, 2. krs. 33200 TAMPERE
Lisätietoja: liisa.lindstrom@mll.fi
Ilmoittautumiset viimeistään 8.3. alla olevalla lomakkeella.

Jututtamo-koulutus

Etsitkö jotain uutta ja innostavaa tekemistä itsellesi tai yhdistyksenne toimintaan, esim. perhekahvilaan tai vertaisryhmään? Nyt voit kouluttautua Jututtamon vapaaehtoiseksi ohjaajaksi!

Mikä on MLL:n Jututtamo? Jututtamo on vanhemmille suunnattua vertaisryhmätoimintaa, jossa keskustelun ytimenä on lapsiperheen arki kaikkine iloineen ja suruineen. Keskustelun ohjaamisen kulmakivinä on lapsen sekä vanhemman mieli. Mitä ajatuksia vanhempana olo herättää ja mitä mahtaa liikkua lapsen mielessä erilaisissa arjen tilanteissa?

Jututtamo voi olla osana perhekahvilan arkea tai toimia omana kertaluontoisena tai muutaman kerran toimivana ryhmänä.

Ohjaajakoulutus on suunnattu kaikille lapsista, perheistä, vanhemmuuden tukemisesta ja ryhmänohjauksesta kiinnostuneille vapaaehtoisille. Saat koulutuksessa eväät Jututtamo-ryhmän perustamiseen. Lisäksi koulutus antaa monipuolisia eväitä myös MLL:n yhdistystyön sisältöjen kehittämiseen vaikka et Jututtamoa ennättäisikään juuri nyt järjestämään.

Vapaaehtoiseksi ohjaajaksi ryhtyvä  saa ohjaajakoulutuksessa rohkaisevan tavan ”jututtaa” vanhempia erilaisista lapsiperheteemoista. Välitehtävänä koulutuspäivien välissä voi koeohjata vaikka ”Tukka putkella” teeman.

Tervetuloa kaksipäiväiseen Koulutus- Jututtamoon!

Aika: lauantaina 5.5. klo 9-15 ja lauantaina 16.6. klo 9-15
Paikka: MLL:n Hämeen piirin toimisto, Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 B, 2. krs
Lisätietoja: tia.kemppainen@mll.fi tai miia.mustalahti@mll.fi
Ilmoittautumiset viimeistään 27.4.2018 alla olevalla lomakkeella.

Ryhdistä yhdistystä -verkkokurssi

Ryhdistä yhdistystä on kurssi Sinulle yhdistystoiminnan aktiivi. Kurssilla saat yhdistystoiminnasta perustiedot, joiden avulla ryhdistät yhdistystäsi.

Kurssin perusajatuksena on oppia ymmärtämään, miten yhdistys toimii. Tavoitteena on, että kurssin suoritettuasi hallitset yhdistystoiminnan perusasiat ja saat varmuutta yhdistystoimintaan. Kurssilla pääset jakamaan kokemuksia toisten vapaaehtoisten kanssa ja saat innostusta ja ideoita oman yhdistyksen toiminnan kehittämiseen. Koulutus on tarkoitettu MLL:n paikallisyhdistysten vapaaehtoisille.  Kurssi sopii sekä uusille että konkareille MLL-aktiiveille.

Aika: 12.3. – 24.5.2018 + muistelutreffit elokuussa 2018
Paikka: Verkkokoulutus Moodle-alustalla, 2 op
Lisätietoja: miia.mustalahti@mll.fi
Ilmoittautumiset viimeistään 9.3.2018 alla olevalla lomakkeella.

Perhekahvilatyöpaja

Perhekahvilan vapaaehtoisten sekä hallitusten perhekahvilavastaavien vertais- ja koulutustapaaminen.

Työpajassa tututustaan uusiin perhekahvilakortteihin, jaetaan kokemuksia ja opitaan toisiltamme.

Aika: 22.3. klo 17.30-19.30
Paikka: Hämeenlinnan kumppanuustalo. (Kirjastokatu 1)
Lisätietoja: miia.mustalahti@mll.fi
Ilmoittautumiset viimeistään 15.3.2018 alla olevalla lomakkeella.

Ilmoittaudun seuraaviin tapaamisiin/koulutuksiin

YHTEYSTIEDOT:

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Tämän internet-lomakkeen keräämät tiedot on tarkoitettu ainoastaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin tilaisuuksiin ilmoittautumista varten. Rekisterin rekisterinpitäjä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry (044 5990580).

Rekisteri koostuu sähköisesti annetuista tiedoista, jotka säilytetään ainoastaan sähköisessä muodossa. Rekisterin tietoja ei luovuteta millekään muulle taholle. Rekisteriin tietonsa lähettäneen on oikeus saada tarkistaa lähettämänsä itseään koskevat tiedot, oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua sekä muutoinkin turvautua henkilötietolaissa turvattuihin oikeuksiinsa.