Koronaohjeistus yhdistyksille

(Päivitetty 13.8.2021)

Koronatilanne ei valitettavasti kesällä ole parantunut. MLL:n Hämeen piirin toiminta-alueella Päijät-Häme ja Kanta-Häme ovat kiihtymisvaiheessa, Pirkanmaa leviämisvaiheessa.

Sisä-Suomen AVI on määrännyt kokoontumisrajoituksia Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle: alueella voi järjestää korkeintaan 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa ja korkeintaan 50 henkilön tilaisuuksia rajatuissa ulkotiloissa.

Päijät-Hämeessä Päijät-Soten kunnista Lahdessa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajoitetaan sisätiloissa enintään 10 henkilöön ja ulkotiloissa 50 henkilöön. Muissa Päijät-Soten alueen kunnissa ei ole tilaisuuksien henkilömäärien ylärajoja.

Kanta-Hämeessä yleisötilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamäärää ei rajoiteta.

Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa kaikille yli 12-vuotiaille, Kanta-Hämeessä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa perheen ulkopuolisissa kontakteissa.

Pirkanmaan rajoitukset ovat voimassa 29.8., Kanta-Hämeen  ja Päijät-Hämeen 31.8. asti.

Päijät-Sote

Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri

Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiiri

Aluehallintovirasto AVI

Yleisiä ohjeita turvalliseen toimintaan

• Huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta tarkasti. Mikäli turvavälien noudattaminen ei onnistu, aikuisten ja yli 12-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos siitä ei ole terveydelle haittaa.
  • Toimintaa järjestetään, kun se on mahdollista ja turvallista. MLL:n toiminta on perheille tärkeää, ja vertaistuen tarve ja yhteinen jakaminen ovat korostuneet koronan aikana.
  • Ulkona tapaaminen ja toiminnan järjestäminen ulkona mahdollisuuksien mukaan on hyvä vaihtoehto. Suuria sisätilaisuuksia on syytä välttää.
  • Jos yhdistyksellä on mahdollisuus etätoimintaan, sitäkin kannattaa kokeilla. Piiristä saa tukea!

Ota nämä asiat huomioon, kun suunnittelet ja toteutat toimintaa

• Koronatilanne vaihtelee paikkakunnittain ja alueittain. Seuraa oman paikkakuntasi tilannetta ja ohjeistuksia ja ole valmis muuttamaan suunnitelmia tai tarvittaessa perumaan tapahtuma, jos ohjeistukset muuttuvat.
  • Hygieniaohjeistusten noudattamisesta ei saa tinkiä.
  • Tarjoiluja voi järjestää hyvästä hygieniasta huolehtien, mikäli sitä ei alueellisesti ole rajoitettu.
  • Perehtykää viranomaisten ohjeistuksiin matkustusrajoituksista ja omaehtoisesta karanteenista matkustamisen jälkeen ennen toimintaan osallistumista.
  • Jos tapahtuman kävijällä todetaan koronavirustartunta, kunnan tai sairaanhoitopiirin viranomainen selvittää mahdolliset altistumiset ja tartuntaketjut.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa:

Koordinaattori Miia Mustalahti, p. 050 436 3230