Jäsenhankinta

Jäsenkisa on ratkennut - uusi kisa käynnistyy

MLL:n Hämeen piirin leikkimielinen jäsenkisa käynnistyi 16.11.2018. Jäsenkisa liittyy Mannerheimin Lastensuojeluliiton juhlavuoteen 2020, jolloin järjestö täyttää 100 vuotta. Toiveemme on, että järjestön jäsenmäärä olisi tuolloin 100 000. Palkinnot jaettiin MLL:n Hämeen piirin syyskokouksessa 16.11.2019 Hattulassa.

MLL:n Hämeen piirin yhdistyksistä 33 kasvatti jäsenmääräänsä jäsenkisan aikana (47 % aktiivisista yhdistyksistä). MLL:n Toijalan yhdistyksen jäsenmäärä kasvoi 200 jäsenellä, yhdistys tuplasi jäsenmääränsä. MLL:n Kangasalan yhdistyksen jäsenmäärä lisääntyi 90 jäsenellä ja MLL:n Oriveden yhdistyksen 71 jäsenellä. Prosentuaalisesti eniten jäsenmääräänsä kasvattivat MLL:n Toijalan yhdistys, MLL:n Vuoreksen yhdistys, MLL:n Urjalan yhdistys sekä MLL:n Oriveden yhdistys.
Yhdistysten palkitsemisen on mahdollistanut Hämeen lasten säätiö.

MLL:n paikallisyhdistykset ovat pääosin vapaaehtoisten ylläpitämiä, oman alueen lapsille, nuorille ja perheille toimintaa järjestäviä toimijoita. Toimintaa tukevien jäsenten lisääminen edistää siis paikallista hyvää. Yhdistykset järjestävät oman alueensa tarpeisiin perustuvaa toimintaa: Perhekahvila tai vastaava kohtaamispaikka perheille, kerhot, muskarit, vanhempainryhmät, tapahtumat, retket ja monet muut lasten ja vanhempien ideoinnin tulokset. MLL:n Hämeen piiri ja keskusjärjestö tukevat yhdistyksiä toiminnassa.

Mukaan mahtuu aina uusia vapaaehtoisia. MLL:n jäsen voi olla kannatusmielessäkin. Tule mukaan vaikuttamaan ja vahvistamaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia.

1.8.2019

Toisen pikakisan tuplavoitto jälleen MLL:n Toijalan yhdistykselle

Jäsenkilpailun elokuun pikakisan tuplavoittaja on jälleen Toijalan yhdistys! Huhtikuussa yhdistys lupasi jatkaa edellisen voiton tuoneita toimenpiteitä. Voitontahto on ollut kova ja tulokset puhuvat puolestaan.

Onnittelut Toijalan yhdistykselle tupla-tuplavoitosta! Yhdistys voitti myös huhtikuun pikakisan molemmat kategoriat. He kasvattivat jäsenmääräänsä sekä määrällisesti että prosentuaalisesti eniten.

Onnittelut myös muille jäsenmääräänsä kasvattaneille, olette tehneet hienoa työtä!

Kysyimme jo huhtikuussa yhdistyksen aktiiveilta miten he tähän tulokseen pääsivät, ensimmäinen ja tärkein asia oli yhteinen tahtotila. Hallitus teki yhteisen päätöksen siitä, että tähän halutaan nyt panostaa ja voittaa tämä kisa. Toijalassa on iso 12 hengen hallitus, jonka kaikki jäsenet puhuivat jäsenhankintakilpailussa kylillä, kaupassa, tuttavilleen eli tämä oli kaikkien yhteinen asia. Tätä samaa tahtotilaa yhdistys on ylläpitänyt myös kevään jälkeen.

Kevään jälkeen Toijalan yhdistys järjesti retken Puuhamaahan ja retken jäsenhinta saatiin erittäin halvaksi, tämän yhteydessä moni liittyikin yhdistyksen jäseneksi. Retken hintaan vaikutti se, että yhdistys oli saanut lahjoituksena Akaan Hunajabussin käyttöönsä maksutta. Toinen isompi yksittäinen toimenpide oli tapahtuman yhteydessä järjestetty arvonta jäseneksi liittyneiden kesken. Palkintona kaikkien uusien jäsenien kesken oli leffalippupaketti ja tässä yhteydessä uusia jäseniä saatiin lähes 30.

Jäsenhankintakilpailu on käynnissä

MLL 100 vuotta lähestyy ja valtakunnalliseksi tavoitteeksi on asetettu 100 000 jäsentä vuonna 2020. Valtakunnallisesta tavoitteesta meidän alueemme jäsenmäärätavoite on 14 906 jäsentä. Ensimmäinen jäsenhankintakilpailu käynnistettiin vuoden2018 lopussa, nyt käynnissä oleva jatkuu siitä mihin jäätiin ajalla 31.10.2019-31.10.2020.

Vuonna 2020 palkitsemme piirin kevät- ja syyskokouksessa kaksi jäsenmääräänsä laskentapäivästä 31.10.2019 eniten kasvattanutta yhdistystä. Toisen palkinnon saa jäsenmääräänsä prosentuaalisesti eniten kasvattanut yhdistys, toinen palkinto jaetaan henkilölukumäärän mukaan. Myös lapsijäsenet lasketaan.

Jäsenhankintakilpailun periaatteet ja eteneminen

• Kaikki yhdistykset ovat palkintojen jaossa mukana. Palkinnosta ja sen suomasta julkisuudesta voi kieltäytyä.
  • Jäsenkilpailu kestää vuoden 2020 lokakuun loppuun saakka. Palkinnot jaetaan piirin kevätkokouksessa huhtikuussa ja syyskokouksessa marraskuussa.
  • Palkintoja jaetaan kahdessa eri kategoriassa; lukumäärällisesti sekä prosentuaalisesti eniten jäseniä hankkineet yhdistykset palkitaan.
  • Palkinnot paljastetaan myöhemmin.
  • Voittojen määrää ei ole rajattu, sama yhdistys voi siis voittaa useamman palkinnon.
  • Oman yhdistyksenne jäsenmäärän kehitystä voitte seurata Yhdistysnetissä, Hämeen piirin jäsenmäärän kasvua voitte seurata piirin www-sivuilta.
  • Palkinnot myöntää Hämeen lasten säätiö www.hameenlastensaatio.fi