Hae Perhekummia perheelle

Odotetaanko teille perheenlisäystä tai onko perheessänne neuvola- tai alakouluikäisiä lapsia? Olisiko mukavaa, jos joku ehtisi kuunnella ja jutella sinua askarruttavista asioista? MLL:n perhekummit ovat perheen tukena vanhemmuudessa, kuuntelemassa ja keskustelemassa.

Perhekummitoiminta lähtee aina perheen tarpeista. Perheelle pyritään löytämään sellainen perhekummi, joka pystyy vastaamaan perheen tuen tarpeeseen. Perhekummin tehtävänä on ennen kaikkea tukea perheen vanhempien vanhemmuutta, mutta on tärkeää, että jokainen perheen jäsen, myös lapsi/lapset, tulee kuulluksi ja nähdyksi.

Tukeminen on käytännössä kuuntelemista, keskustelemista, ylimääräisenä käsiparina olemista, yhdessä tekemistä ja välittämistä. Perhekummitoiminnan tarkoituksena ei ole, että perhekummi toimii perheen lasten hoitajana tai kodinhoitajana.

Perhe ja perhekummi tapaavat yleensä kerran viikossa tai kahdessa. Tapaamiset sovitaan yhdessä ja toteutetaan suunnitelmallisesti. Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus perheen ja perhekummin välillä. Perhe ja perhekummi kokevat molemmat oivaltavansa, oppivansa ja saavansa jotakin.

Perhekummia voivat hakea lasta odottavat ja neuvola- alakouluikäisten perheet,

• joilla ei luonnollista tukiverkostoa
  • joka kaipaa vahvistusta vanhemmuuteen
  • joka on vasta alueelle muuttanut
  • jossa on maahanmuuttajatausta
  • jossa vanhemmat kokevat itsensä väsyneiksi tai yksinäisiksi
  • jonka arki tuo haasteita vanhemmuuteen

Perhekummia toivovat perheet voivat tulla toimintaan joko kunnan työntekijän ohjaamana tai hakeutumalla itse. Jos kaipaat kuulevia korvia ja keskusteluseuraa, täytä lomake. Me otamme sinuun yhteyttä.

Tietosuojaseloste 23.5.2018 Tietosuojaseloste_perhekummitoiminnalle.pdf