Keitä me olemme: Akseli

Olen Akseli ja valmistun pian varhaiskasvatuksen opettajaksi.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja? 

Kuulin toiminnasta tuttavani kautta ja se herätti minussa kiinnostuksen sitä kohtaan. Kävin perehdytyskoulutuksen opintojeni loppuvaiheessa.

Millaista on olla MLL:n hoitaja? 

Aikataulut ovat vaihtelevia, ja saa itse räätälöidä itselleen sopivimmat työrupeamat. Myös työnkuva on vaihteleva ja nautin lasten kanssa puuhastelusta. On ihmeellistä miten avoimia lapset ovat ja heidän elekielensä ja toimintansa kertovat omaa tarinaansa, jonka lapset saattavat puheen tasolla jättää kertomatta.

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimiessa? 

Lasten kanssa erilaisissa hetkissä läsnä oleminen ja toimiminen. On rikkautta päästä osaksi lasten maailmaan ja kuulla mitä ihmeellisimpiä juttuja heillä on kerrottavanaan.

Mitä teet lasten kanssa?

Perushoidon lisäksi yhdessä puuhastellaan muun muassa ulkona erilaisten liikunnallisten aktiviteettien parissa ja sisällä toimintaan sisältyy kirjojen lukua, lautapelien pelaamista ja leluilla leikkimistä.

Mikä on tärkeintä? 

Lapsen näkökulmasta tärkeintä on, että lapsen etu toteutuu ja että hän tulee nähdyksi ja kuulluksi sekä kohdatuksi ja ymmärretyksi yksilönä. Myös iloa ja turvallisuus ovat asioita, jotka lapsilähtöisessä työssä tulee maksimoida. Katsoisin myös yhtä tärkeäksi vanhempien näkökulmasta heidän toiveisiinsa vastaamisen, sillä hehän hoidollista apua ovat pyytäneet.

Vinkkejä niille, ketkä haluavat MLL:n hoitajaksi. 

Työ vaatii reipasta ja positiivista asennetta sekä heittäytymistä lapsen tasolle. Onkin oleellisen tärkeää, että osaat juoda kuvitteellista kahvia lapsen tarjoamasta mukista. Mikäli sinussa herää kysyttävää liittyen MLL hoitajaksi ryhtymiseen, olethan yhteydessä vaikkapa viestin välityksellä lastenhoitotoiminnasta vastaavalle työntekijälle, hän varmasti auttaa mielellään.

Terveisiä perheille lapsille tai hoitajaksi haluaville. 

MLL hoitajat ovat luotettavia osaajia ja rekisteröitymällä lastenhoitojärjestelmään sellainen on helppo tilata vaikkapa sitten kesämökin ovelle tarpeen mukaan.