MLL:n lastenhoito

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset lastenhoitopalveluun

  1. Lastenhoitopalvelua jatketaan toistaiseksi, mutta viranomaisohjeisiin nojaten vältetään kuitenkin sellaisia kontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä.
  2. Palvelua ei voi käyttää, jos perheessä on mitä tahansa sairautta tai perhe on eristyksissä/karanteenissa. Hoitaja ei tule perheeseen, jos hän perheeseen tullessa huomaa, että siellä on sairastuneita henkilöitä.
  3. Perhe on hoitajan työnantaja ja perheen tulee huolehtia, että olosuhteet ovat turvalliset, ettei hoitajaa aseteta alttiiksi sairastumiselle.
  4. Hoitajan on peruutettava työ, jos hän tuntee itsensä vähänkin flunssaiseksi. 

MLL:n lastenhoitoapu on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoidon tarpeeseen esimerkiksi kun vakituinen hoitaja sairastuu, vanhemmat ovat työmatkalla, vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää aikaa yhdessä. 

Hoitajalle maksetaan palkkaa 9 euroa/tunnilta (pyhäpäivinä 18 e/tunti). Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta.Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työnantajavelvoitteista. Hoitajavälityksen työntekijät ja Hämeen piirin koordinaattori neuvovat asiakasperheitä tarvittaessa työnantajavelvoitteista.

HUOM! Välitysjärjestelmämme  mahdollistaa yhteydenoton hoitajiin ja hoitovarausten tekemisen myös välityksen ollessa suljettuna. Perheet voivat tilauksen tehtyään lähettää työtarjouksen suoraan valitsemalleen hoitajalle

Tilaa lastenhoitaja

Lastenhoitotilauksen voi tehdä joko puhelimitse tai nettipalvelun - lastenhoidon välitysjärjestelmän- kautta. 

Perhe voi tilata jokaisella kerralla eri hoitajan tai toivoa tuttua hoitajaa.  On tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Usein käy niin, että kun MLL:n on välittänyt perheeseen hoitajan ensimmäisen kerran,  perhe ja hoitaja sopivat jatkossa lastenhoitokeikoista keskenään.

Huom! Seuraavan päivän tilaukset tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

Välitysohjelmassa perhe voi  myös etsiä oman alueensa lastenhoitajia ja tehdä tilauksen omatoimisesti myös välityksen ollessa suljettuna. Rekisteröidy asiakkaaksi ensin.

Palvelualueemme:
MLL  välittää hoitajia niihin kuntiin, jotka myöntävät avustusta MLL:n lastenhoitajatoimintaan. Voit tilata MLL Hämeen piiri alueella hoitajan, kun asut jossakin sauraavassa kunnista:

Akaa, Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Riihimäki, Ruovesi, Tampere,Valkeakoski, Virrat ja Ylöjärvi. 

Tulossa Sastamala, Pälkäne ja Loppi (hoitajia rekrytoidaan).

Hoitajat

Lastenhoitotyöhön soveltuva henkilö pääsee MLL:n hoitajaksi, kun hän on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin (60t) . Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen (4t). 

Kaikki hoitajat haastatellaan ja he ottavat ammattivastuuvakuutuksen.  Kaikilta 19.5.2014 jälkeen mukaan tulleilta MLL Hämeen piirin hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote. MLL:n hoitajana voivat toimia 16–75-vuotiaat henkilöt. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii hoitajien jatkokoulutuksesta ja ohjauksesta. 

Oletko kiinnostunut hoitajana toimimisesta? Tule lastenhoitokurssille
Oletko kiinnostunut hoitajana toimimisesta ja sinulla on jo kasvatus-, sosiaali- tai terveyalan ammattitutukinto tai olet alan opiskelija? Ilmoittaudu hoitajaperehdytykseen

Lisätietoja: 
MLL:n  Hämeen piiri koordinaattori
Liisa Lindström
liisa.lindstrom(at)mll.fi
p. 040 517 2993