Lastenhoitoapua

Ohjeet hoitajan tilaamiseen ja välityksen aukiolo ajat sekä kunnat joiden alueelle MLL välittää hoitajia löytyvät tämän sivun lopusta.     

 


Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) lastenhoitotoiminta


MLL Hämeen piirin lastenhoitotoiminta tarjoaa lapsiperheille lyhytaikaista ja tilapäistä lastenhoitoapua esimerkiksi kun:

  • lapsi, vanhemmat tai vakituinen hoitaja sairastuvat
  • vanhemmat ovat työmatkalla, kokouksessa, opiskelemassa
  • vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää aikaa yhdessä

Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa  työnantajavelvoitteista. Hoitajalle maksettava palkka on 8,20 € / tunti. Maksettava palkka on perheille kotitalousvähennyskelpoista. Minimivelvoitus on kaksi tuntia. Palkka maksetaan puolen tunnin tarkkuudella tilatulta ajalta. Sunnuntaityöstä säädetään työaikalain 33 §:ssä. Sunnuntaityöstä perhe maksaa hoitajalle palkkaa 100 prosentilla korotettuna eli 16,40 e/tunti. Korotettua palkkaa maksetaan myös kirkollisina juhlapäivinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä. Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin. 

Lue lisää työnantajana toimimisesta, palkan maksamisesta ja perheiden kokemuksista osiosta: Perhe työnantajana


Hoitajat


MLL:n hoitaja huolehtii lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lastenhoitotyöhön soveltuva henkilö pääsee MLL:n hoitajaksi kun hän on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen. Katso lastenhoitokurssit täältä ja perehdytystilaisuudet täältä.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja he ottavat ammattivastuuvakuutuksen. Kaikilta 19.5.2014 jälkeen mukaan tulleilta MLL Hämeen piirin hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii myös hoitajien jatkokoulutuksesta ja ohjauksesta. 

 

 


Tilaa lastenhoitoapua puhelimitse 044 0303301, arkisin klo 8-12. HUOM! Seuraavan päivän tilaukset tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä.

Tilauksen nopeuttamiseksi lastenhoitajan voi tilata netissä olevan välitysohjelman kautta. Tilaukset käsitellään kuitenkin arkisinSaat tilauksestasi kuittauksen tekstiviestillä, kun välityspiste on ottanut tilauksesi käsittelyyn.  
Kirjaudu sisään
Rekisteröidy


MLL välittää hoitajia niihin kuntiin, jotka tukevat MLL:n lastenhoitotoimintaa. Voit tilata MLL Hämeen piirin alueella MLL:n hoitajan, kun asut jossakin seuraavista kunnista: Akaa,  Kangasala, Lempäälä, Nokia,Orivesi, Pirkkala, Tampere, Ylöjärvi, Valkeakoski, Hattula, Hausjärvi, Hämeenkyrö, Hämeenlinna  ja Riihimäki. 

 

Lastenhoitotilaus puhelimitse: 044 0303301, arkisin klo 8-12.  Seuraavan päivän tilaukset tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

Lastenhoitotilaus netissä: Rekisteröidy nettipalvelun uudeksi käyttäjäksi. Rekisteröityneet käyttäjät voivat tehdä tilauksen osoitteessa lastenhoito.mll.fi.

MLL lastenhoitotoiminnan varausjärjestelmä uudistuu syksyn 2018 aikana
Lisätietoa uudistuksesta voit lukea tästä: Tiedote 2018
Information for the families of MLL child care service 2018: Information in english