MLL:n lastenhoitopalvelu

MLL:n lastenhoitoapu on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoidon tarpeeseen esimerkiksi kun vakituinen hoitaja sairastuu, vanhemmat ovat työmatkalla, vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää aikaa yhdessä.

Hoitajalle maksetaan palkkaa 9 euroa/tunnilta (pyhäpäivinä 18 e/tunti). Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta. Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työnantajavelvoitteista. Hoitajavälityksen työntekijät ja Hämeen piirin koordinaattori neuvovat asiakasperheitä tarvittaessa työnantajavelvoitteista.

Lastenhoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:oon, eikä MLL laskuta perhettä. Näin voimme tarjota perheille edullista lastenhoitopalvelua!

Rekisteröityminen, järjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille maksutonta.

Tilaa lastenhoitaja

Lastenhoitotilauksen voi tehdä joko puhelimitse tai sähköisen varausjärjestelmän -elastenhoito.fi - kautta.

Perhe voi tilata jokaisella kerralla eri hoitajan tai toivoa tuttua hoitajaa.  On tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Usein käy niin, että kun MLL:n on välittänyt perheeseen hoitajan ensimmäisen kerran,  perhe ja hoitaja sopivat jatkossa lastenhoitokeikoista keskenään.

Huom! Välityksen kautta menevät seuraavan päivän tilaukset tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

MLL:n lastenhoitopalvelun varausjärjestelmässä perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia. Tämä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu.

Perheet voivat tilauksen tehtyään lähettää työtarjouksen suoraan valitsemalleen hoitajalle. Rekisteröidy asiakkaaksi ensin.

Palvelualueemme:
MLL  välittää hoitajia niihin kuntiin, jotka myöntävät avustusta MLL:n lastenhoitajatoimintaan. Voit tilata MLL Hämeen piiri alueella hoitajan, kun asut jossakin sauraavassa kunnista:

Akaa, Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Riihimäki, Ruovesi, Tampere,Valkeakoski, Virrat ja Ylöjärvi.

Tulossa Sastamala, Pälkäne ja Loppi (hoitajia rekrytoidaan).

Hoitajat

Lastenhoitotyöhön soveltuva henkilö pääsee MLL:n hoitajaksi, kun hän on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin (50t) . Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen (4t). MLL:n hoitajana voivat toimia 16–75-vuotiaat henkilöt.

Kaikki hoitajat haastatellaan. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus ja kaikilta on tarkistettu rikosrekisteriote.  Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa. MLL:n Hämeen piirin huolehtii hoitajien rekrytoinnista, ohjauksesta ja jatkokoulutuksesta. Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito -järjestelmään.

Oletko kiinnostunut hoitajana toimimisesta? Tule lastenhoitokurssille
Oletko kiinnostunut hoitajana toimimisesta ja sinulla on jo kasvatus-, sosiaali- tai terveyalan ammattitutukinto tai olet alan opiskelija? Ilmoittaudu hoitajaperehdytykseen

Lisätietoja:
MLL:n  Hämeen piiri koordinaattori | lastenhoitotoiminta