Lastenhoitoapua

KESÄ 2018: Välitys on suljettu pe 8.6. ma 18.6. ja ke 27.6 sekä kesätauko 9.-29.7. jolloin välitys on myös suljettuna. Välityksen ollessa suljettuna, emme käsittele tilauksia. Ohjeet hoitajan tilaamiseen ja välityksen aukiolo ajat ovat tämän sivun lopussa.     

 


Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) lastenhoitotoiminta


MLL Hämeen piirin lastenhoitotoiminta tarjoaa lapsiperheille lyhytaikaista ja tilapäistä lastenhoitoapua esimerkiksi kun:

  • lapsi, vanhemmat tai vakituinen hoitaja sairastuvat
  • vanhemmat ovat työmatkalla, kokouksessa, opiskelemassa
  • vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää aikaa yhdessä

Hoitaja huolehtii lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lastenhoitotyöhön soveltuva henkilö pääsee MLL:n hoitajaksi kun hän on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja he ottavat ammattivastuuvakuutuksen. Kaikilta 19.5.2014 jälkeen mukaan tulleilta MLL Hämeen piirin hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote. MLL:n lastenhoitotoiminta huolehtii myös hoitajien jatkokoulutuksesta ja ohjauksesta. 


Perhe toimii työnantajana


Perhe tilaa itse palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoidosta tehdään hoitajan ja vanhempien kesken suullinen sopimus. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa. Maksettava palkka on perheille kotitalousvähennyskelpoista.

Perhe maksaa käteisellä lasten hoitajalle palkkana 8,20 e/tunti, puolen tunnin tarkkuudella ja antaa palkkatositteen . Tämä on kokonaiskorvaus, joka sisältää lomakorvauksen. Minimiveloitus on kaksi tuntia. Perhe antaa maksamistaan palkoista lastenhoitajalle tositteen. Tositteen voi myös tulostaa välitysohjelmasta tilaajan tilausnäkymästä kyseisen tilauksen kohdalla. Malli palkkatositteesta 

Sunnuntaityöstä säädetään työaikalain 33 §:ssä. Sunnuntaityöstä perhe maksaa hoitajalle palkkaa 100 prosentilla korotettuna eli 16,40 e/tunti. Korotettua palkkaa maksetaan myös kirkollisina juhlapäivinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä. Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Palkkaus ja velvoitteet onnistuu myös helposti verkossa. Maksuttoman Palkka.fi:n avulla voit hoitaa palkan laskemisen sekä palkanmaksuun liittyvät ilmoitukset. Myös kotitalousvähennys on helppo hakea Palkka.fi:n kautta.

Voit myös käyttää Palkkaus.fi-palvelua työnantajavelvoitteiden hoitamiseen. Mainitut velvollisuudet ja maksut hoituvat palvelulla helposti ja nopeasti, eikä niitä tarvitse itse opetella. Palvelun käyttäminen maksaa 1% bruttopalkasta, vähintään  4€ mutta korkeintaan 10€. Palkkaus.fi löytyy osoitteesta: http://www.palkkaus.fi

Lisätietoa aiheesta: Perhe työnantajana


​Tilaa hoitaja


Puhelimitse 044 0303301, arkisin klo 8-12.  HUOM! Seuraavan päivän tilaukset tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä.

Netissä: Tilauksen nopeuttamiseksi lastenhoitajan voi tilata netissä olevan välitysohjelman kautta.  Kirjaudu sisään    tai  Rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi. Tilaukset käsitellään kuitenkin arkisinSaat tilauksestasi kuittauksen tekstiviestillä, kun välityspiste on ottanut tilauksesi käsittelyyn.  

 

MLL välittää hoitajia niihin kuntiin, jotka tukevat MLL:n lastenhoitotoimintaa. Voit tilata MLL Hämeen piirin alueella MLL:n hoitajan, kun asut jossakin seuraavista kunnista: Akaa,  Kangasala, Lempäälä, Nokia,Orivesi, Pirkkala, Tampere, Ylöjärvi, Valkeakoski, Hattula, Hausjärvi, Hämeenkyrö, Hämeenlinna  ja Riihimäki. 

KESÄ 2018: Välitys on suljettu pe 8.6. ma 18.6. ja ke 27.6.  Kesätauko on 9.-29.7. jolloin välitys on myös suljettuna. Välityksen ollessa suljettuna, emme käsittele tilauksia.  

Lastenhoitotilaus puhelimitse: 044 0303301, arkisin klo 8-12.  Seuraavan päivän tilaukset tulee jättää edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

Lastenhoitotilaus netissä: Rekisteröidy nettipalvelun uudeksi käyttäjäksi. Rekisteröityneet käyttäjät voivat tehdä tilauksen osoitteessa lastenhoito.mll.fi.

Perhe toimii perheessä työskentelevän, MLL:n välittämän lasten hoitajan työnantajana. Lue lisää perhe työnantajana: