Terhokerhot

Koko Suomi leikkii, tule mukaan!

 

Koko Suomi leikkii on MLL:n ja SPR:n yhteinen kolmevuotinen (2014-2016) suurhanke, jonka tavoitteena on muistuttaa leikin merkityksestä ja saada kaikenikäiset suomalaiset leikkimään yhdessä. Hankkeen tehtävänä on luoda sukupolvien kohtaamispaikka eli Terhokerho jokaiseen Suomen kuntaan.

Hankkeen on käynnistänyt ja sen rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto. Terhokerho-nimi tulee Kulttuurirahaston tunnuksen tammesta ja sen terhoista.

Terhokerhoissa lapset, eläkeläiset, lasten vanhemmat ja isovanhemmat sekä muut aikuiset leikkivät, liikkuvat, lukevat tai puuhaavat muuta mukavaa yhdessä. Kohtaamispaikka, johon jokainen on tervetullut, on myös toimiva keino vähentää yksinäisyyttä ja lisätä yhteisöllisyyttä.

 

Terhokerhon perustaminen

 

Terhokerho käynnistyy aina leikkilähetin kokoamalla ideapajalla, jossa suunnitellaan kerhon toimintaa. Terhokerhon käynnistämisen tueksi on koottu Terhoreppu, joka sisältää muun muassa käsikirjan, valmiita toimintaideoita, viestintämateriaalia sekä kerhossa tarvittavia välineitä. Terhokerho saa tuekseen myös 300 euron suuruisen toiminta-avustuksen.

Haluaisitko tulla mukaan ideoimaan paikkakunnallesi Terhokerhoa, tai olisitko kiinnostunut Terhokerho-ohjaajan tehtävästä? Ota yhteyttä leikkilähettiin!

Leikki tekee hyvää kaikenikäisille. Kutsumme Sinut nyt mukaan ideoimaan ja toteuttamaan Terhokerhoja - ja tottakai leikkimään yhdessä!

 

Ota yhteyttä:
 

Mari Salminen
Leikkilähetti, Pirkanmaa-Häme
Koko Suomi leikkii -hanke
mari.salminen@punainenristi.fi
puh. 040 6477 473
Rautatienkatu 17-19
33100 Tampere
Facebook: Leikkilähetti Mari Salminen sekä Terhokerhot, Pirkanmaa-HämeTutustu myös: http://leikkipäivä.fi/terhokerho/

Ypäjän Terhokerho kokoontuu kerran kuukaudessa kirjastolla.
Tammelan Terhokerhossa lapset ja aikuiset kohtaavat ja viettävät aikaa yhdessä.
Valkeakosken Terhokerho käynnistyi keväällä 2015.