Palvelupaja lapsiperheille - projekti

Vuonna 2000 aloitettu Palvelupaja lapsiperheille -projekti on päättynyt 31.12.2003. Projektin aikana työllistettiin pitkäaikaistyöttömiä henkilöitä kymmeneen Kanta-Hämeen paikallisyhdistyksen ja piirin aluetoimiston tarjoamiin töihin 39 henkilöä. Iltapäiväkerhoihin työllistettiin 10, perhekeskustoimintaan 22, kotipalveluun kolme ja toimistotyöhön neljä henkilöä. Lisäksi kuusi henkilöä oli työkokeilussa.

MLL:n paikallisyhdistykset ovat käynnistäneet työllistämisen myötä uusia toimintoja. Työllistäminen puolestaan katkaisi pitkäaikaistyöttömien työttömyyden ja tarjosi työn lisäksi projektin kautta koulutusta, ohjausta ja monenlaista tukea. Useimmat työntekijät aktivoituivat työllistämisjakson jälkeen opiskeluun ja monet saivat joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan työn. Työllistäminen on tarjonnut "pehmeän laskun" työelämään.

Projektista valmistui opinnäytetyö "Pitkäaikaistyöttömien kokemuksia Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten työllistämisprojektista" (Raisa Voutilainen, TAY:n sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos). Projektin rahoituksesta osa saatiin avustuksena Hämeen TE-keskuksen kautta ja osa piirin oman toiminnan kautta.