Yhdistystoiminnan koulutukset

MLL:n Hämeen piiri tarjoaa MLL:n paikallisyhdistyksille ja yhdistysten vapaaehtoisille ohjausta ja koulutusta. Koulutusta on tarjolla sekä toiminnan sisältöjen vahvistamiseksi että yhdistyksen hallituksen työskentelyn tueksi. Teemme myös käyntejä yhdistyksiin, esim. hallitus- ja perhekahvilakäyntejä.

Tule mukaan, kutsu kylään tai ehdota piirin työntekijälle koulutusaihetta!

Lisätietoa koulutuksista saat Miialta. miia.mustalahti@mll.fi tai 050-4363230

Ilmoittaudu koulutuksiin alempana sivulla olevalla lomakkeella.

Piirin kevätkahvit

Järjestämme keväällä yhdistysten aktiiveille kahdet samansisältöiset virtuaaliset kevätkahvit. Voit valita sopiiko ti 27.4. klo 13-14.30 vai ke 5.5. klo 17.30-19 paremmin teidän kalentereihinne. Tulkaa mukaan vaikka koko hallituksen voimin!

Kahvittelun lomassa pääsette jakamaan tunnelmia kuluneesta keväästä, suunnitellaan tulevaa ja vaihdetaan kuulumisia. Onko menty tukka putkella, miten pitää pää kylmänä kun on monta rautaa tulessa vai tukka hyvin kaikki hyvin?

Yhdistyskehittäjä-verkkokurssi

Aika: seuraava koulutus 29.3.-23.5.2021

Koulutuksessa tarkastellaan hallitustyöskentelyä vuorovaikutuksen ja ilmapiirin näkökulmista. Kuinka edistää motivoivaa ja innostavaa toimintakulttuuria? Miten luoda kiinnostavia toimintamahdollisuuksia, hankkia uusia jäseniä ja pitää huolta nykyisistä? Luodaan katsaus työnjakoon, ryhmäytymiseen, jaksamiseen ja sitoutumiseen.

Koulutus sisältää
•kaksi webinaaritapaamista;  aloituswebinaari 29.3. klo 18-19, päätöswebinaari 17.5. klo 18-19
• lukumateriaalia, johon perehdyt itsenäisesti
• järjestöesimerkkejä ja tietoiskuja videotallenteina, joihin tutustut itsenäisesti
• työkaluja ja menetelmiä, joiden käyttöä voit harjoitella
• oppimistehtäviä ja vertaissparrausta
• keskusteluja muiden osallistujien kanssa

Yhdistystoimijoille, jotka haluavat kehittää ja ryhdistää toimintaa.

Paikka: Verkkokoulutus Itslearning-alustalla, 2 op

Ilmoittatuminen koulutukseen on päättynyt.

MLL-info uusille luottamushenkilöille 18.3.2021 klo 17.30-19

Illan verkkovalmennuksessa käydään läpi millainen järjestö MLL on, yhdistyksen toiminnan perusteita sekä hallituksen roolia.

Ilmoittaudu mukaan ja saat osallistumislinkin sähköpostiisi.

Perhekahvilaohjaajien verkkokurssi 15.2.-21.3.2021

Perhekahvilaohjaajien verkkokurssi (1 op) tarjoaa perehdytyksen MLL:n perhekahvilaohjaajille. Koulutus vahvistaa myös kokeneiden ohjaajien osaamista sekä antaa eväitä hallituksen perhekahvilavastaavan tehtävään.

Kurssilla tutustutaan MLL:n perhekahvilan toimintaperiaatteisiin ja pohditaan omaa roolia perhekahvilan ohjaajana. Saat kurssilta sekä tietoa että käytännön ideoita. Kurssin tavoitteena on innostaa ja antaa valmiuksia perhekahvilan ohjaamiseen ja kävijöiden kanssa toimimiseen.

Kurssi toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä. Tietokoneelta tai sen käyttäjältä ei vaadita erityisiä valmiuksia. Kurssi etenee yhteisen aikataulun mukaisesti, mutta voit sovittaa keskusteluihin osallistumisen omaan päivärytmiisi sopivaksi.

Hyväksytystä kurssista saat todistuksen ja voit hakea myös Perhekahvilaohjaajan digitaalista osaamismerkkiä.

Palautteita aikaisemmilta kursseilta:

”Mielenkiintoinen ja selkeä kurssi perhekahvilan toiminnasta sekä ohjaajana olemisesta”

”Tämä on helposti haltuun otettava läpileikkaus siitä, että mitkä ovat ne raamit, joiden sisällä toimitaan: kuitenkin jokainen toimija omannäköisesti. ”

Yhdistys- tai perhekahvilakäynti

Kutsu piirin työntekijä kylään paikallisyhdistyksen hallituksen kokoukseen tai perhekahvilaan. Voit ehdottaa myös teemaa, josta toivotte lisätietoa tai yhteistä keskustelua.

Esitä kutsu suoraan piirin työntekijälle tai käytä alla olevaa lomaketta (kerro lisätietokohdassa kyläilyn sisällöllistä toiveista tarkemmin).

Keskusjärjestön verkkovalmennukset

MLL:n keskusjärjestö järjestää paikallisyhdistysten vapaaehtoisille tarkoitettuja Teams-valmennuksia eri teemoista.

Osallistuminen on mahdollista mistä päin Suomea tahansa, eikä  valmennusten osallistujamäärää ole rajattu.

Kevään 2021 valmennuksia (aina klo 17.30-19):

• maaliskuu/huhtikuu (alustava ajankohta) Jäsenhankinta ja jäsentyö

Ilmoittautumiset ja lisätiedot Yhdistysnetin koulutuskanavasta

VJK eli vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutus

MLL:n yhdistysten puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille suunniteltu Vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutus (VJK) käynnistyy vuosittain.
Vuoden 2021 koulutus on alkanut ja ilmoittautuminen päättynyt. Seuraava koulutus alkaa vuoden 2022 alussa.

Ilmoittaudun seuraaviin tapaamisiin/koulutuksiin:

Tämän internet-lomakkeen keräämät tiedot on tarkoitettu ainoastaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirin tilaisuuksiin ilmoittautumista varten. Rekisterin rekisterinpitäjä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry (044 5990580).

Rekisteri koostuu sähköisesti annetuista tiedoista, jotka säilytetään ainoastaan sähköisessä muodossa. Rekisterin tietoja ei luovuteta millekään muulle taholle. Rekisteriin tietonsa lähettäneen on oikeus saada tarkistaa lähettämänsä itseään koskevat tiedot, oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua sekä muutoinkin turvautua henkilötietolaissa turvattuihin oikeuksiinsa.