Tukihenkilötoiminnan koulutukset

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Sinua tarvitaan! 

Tervetuloa vapaaehtoiseksi ja tukihenkilöksi nuorelle!

"Lähdin mukaan tukihenkilöksi, koska tahdon lahjoittaa aikaani sitä tarvitsevalle ja koska haluan tehdä konkreettista vapaaehtoistyötä."

Yhä useampi nuori kaipaa itselleen rinnalla kulkijaa, kuuntelijaa ja ihmistä, joka voi tutustuttaa häntä uusiin asioihin. Jokaiselle tukisuhteelle luodaan aina hyvin arkiset tavoitteet nuoren tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.  Tukihenkilönä saat jakaa yhdessä nuoren kanssa  ehkä myös sinulle uusia kokemuksia ja elämyksiä. 

Tukihenkilöt toimivat Tampereella, Lempäälässä, Kangasalla, Pälkäneellä ja Nokialla. 

Infoillan sijaan ilmoittautuneiden kanssa sovitaan henkilökohtaiset ajat, jossa saat lisätietoa toiminnasta ja vastauksia kysymyksiin.

Koulutus  alkaa tammikussa 22.1 la klo9-15  .  Koulutus on verkossa.

Lisätietoja antaa Päivi Naukkarinen, sähköpostitse paivi.naukkarinen(a)mll.fi tai puhelimitse 040 501 2464.

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella, saat sähköpostiisi linkin osallistumiseen:


Lähettämäsi tiedot

Minulla on auto käytössä
Ilmoittaudun mukaanKuka sopii tukihenkilöksi?

Tukihenkilön tehtävänä on tukea lapsen tai nuoren normaalia kehitystä tavallisen ihmisen taidoin. Tukihenkilö tekee lapsen tai nuoren kanssa asioita, jotka tuntuvat kummastakin mielekkäiltä. Yhdessäolo voi sisältää pelailua, liikuntaa, kirjastokäyntejä, elokuvien katselemista tms. Tukihenkilöksi ryhtyvän oman elämän on oltava  kunnossa, jotta hän voi tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen ja myönteisen ihmissuhteen. Tukihenkilö on roolimalli aikuisesta, joka ei petä lapsen tai nuoren luottamusta. 

Mitä tukisuhde vaatii?

Tukisuhde solmitaan  vuodeksi kerrallaan. Tukihenkilö ja tukea tarvitseva lapsi tai nuori tapaavat vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Tukisuhteen tavoitteet sovitaan ensimmäisessä tukisuhdepalaverissa. MLL:n Hämeen piirin työntekijät ja tukihenkilöt sitoutuvat noudattamaan laissa sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista säädettyä salassapito- ja vaitiolovelvollisuutta.

Koulutus ja vapaaehtoistyön tuki

Koulutus siältää soveltuvuushaastattelun sekä koulutusillat livenä/verkossa.  Tukihenkilöille järjestetään vuosittain jatkokoulutuksia ja vertaistapaamisia sekä tarvittaessa saat henkilökohtaista tukea.