Lastenhoitokurssit

Lastenhoitokurssi antaa valmiuksia lastenhoitotehtäviin perheissä. Kurssilla perehdytään lapsen perushoitoon, tarpeisiin ja kehitysvaiheisiin. Kurssilla pohditaan myös leikin merkitystä lapselle sekä aikuisen taitoa kuunnella ja olla läsnä. Kurssin aikana opitaan tunnistamaan yleisimpiä lasten sairauksia, tutustutaan lasten erityisen tuen tarpeisiin sekä perehdytään tapaturmien ennaltaehkäisyyn. Kurssin aikana käsitellään myös itsetuntemusta ja vuorovaikutustaitoja.

Kurssi on tarkoitettu kaikille lastenhoidosta kiinnostuneille, jotka haluavat oppia uutta ja kehittää käytännön työskentelytaitoja. Hyväksytysti suoritettu kurssi ja soveltuvuus lastenhoitotehtäviin antavat mahdollisuudet pyrkiä mukaan MLL:n lastenhoitajatoimintaan niiden kuntien alueella, joissa uusia hoitajia tarvitaan. Katso lastenhoito perehdytys tilaisuudet osio seuraavat perehdytyspäivät.

Kurssin laajuus 60h sisältää 36 oppituntia, 9h harjoittelua lapsiperheessä ja 15h kirjallisia tehtäviä.

HUOM! Kurssin luonteesta johtuen poissaoloja ei juurikaan sallita ja osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle on välttämätöntä.

Keväällä 2019 lastenhoitokurssit

Tampere 2019

Kurssin järjestävät: Ahjola ja MLL:n Hämeen piiri
Aika: 14.1.-8.4.2019. Kurssi kokoontuu maanantai iltaisin klo.17.00-19.30.Opetusta ei ole vko 9.
Paikka: Tampereen lyseon lukio
Kurssin hinta:
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen alkaa 27.12. klo 10 netissä Ahjolan sivuilla
Vähimmäisikä: 16 vuotta

Valkeakoski kevät 2019

Kurssin järjestävät: Valkeakoski-opisto ja MLL:n Hämeen piiri
Aika: aloitus 5.3. 2019 Tiistai iltaisin klo. 17.30-20.00 ja pari lauantaita klo.10.00-15.15
Paikka: posl.maalausluokka, Kauppilankatu 2, 37600 Valkeakoski
Kurssin hinta: 55 €
Ilmoittautuminen: AUKI NYT  Kurssinro: 2198102 Linkki: ilmoittautumiseen
Vähimmäisikä: 16 vuotta, ei yläikärajaa

Riihimäki kevät 2019

tulossa

Hoitajaksi suoraan perehdytyksen kautta

Lastenhoitotoiminta perehdyttää hoitajatoimintaan suoraan, jos

• olet sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan opiskelija tai
  • sinulla on sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattitutkinto

Tampereella perehdytyksen kautta toimintaan otetaan mukaan vain henkilöitä, jotka voivat toimia hoitajina päiväsaikaan.

Lue lisää ja hae mukaan tämän linkin kautta: perehdytykset  ​

Toiminta-alueemme

Akaa, Kangasala, Lempäälä,  Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Ylöjärvi, Valkeakoski, Hattula, Hausjärvi, Hämeenkyrö, Hämeenlinna  ja Riihimäki

Lisätiedot lastenhoitotoiminnasta, kursseista ja perehdytyksestä:

Liisa Lindström
Koordinaattori, Lastenhoitotoiminta