Toiminta poikkeusaikana

MLL:n paikalliset kerhot ja tapahtumat ovat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana tauolla, mutta tukea ja toimintaa on tarjolla siitä huolimatta paljon. MLL tukee ja auttaa mm. netin ryhmissä, chatissä sekä puhelimessa. Paljon keskustelua, kysymyksiä, ilojen ja huolten jakamista, seuraa ja uusia ystäviä sekä vinkkejä arkeen ja lapsen kanssa touhuamiseen.

TUKEA LAPSILLE, NUORILLE JA PERHEILLE

Tilapäinen lastenhoitoapu

Perheet voivat tilata MLL:n hoitajan www.elastenhoito.fi tai p. 044 0303 301 arkisin
klo 8.00–12.00

• Perhe toimii hoitajan työnantajana
  •  ja maksaa hoitajalle palkan (9 €/h)

Tukea lapsille ja nuorille
MLL:n Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirjepalvelu palvelee poikkeusaikana normaalisti. Lasten ja nuorten puhelin on auki vuoden jokaisena päivänä, myös poikkeustilan aikana: Lasten ja nuorten puhelin

• Ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20
  • puh. 116 111

Nuortennetin ryhmächat joka torstai!
MLL:n Nuortennetissä järjestetään joka torstai klo 16-17.30 ryhmächat, jossa nuoret pääsevät juttelemaan yhdessä vaihtuvista teemoista. Keskustelua ohjaa aina työntekijä. Tutustu ja katso seuraavat keskusteluteemat.

Tukea vanhemmille
MLL:n Vanhempainpuhelin, chat ja nettikirjepalvelu palvelee poikkeusaikana normaalisti. Palvelussamme voit myös varata ajan chattiin. Älä jää yksin, chattaa, soita tai kirjoita meille mistä vain.

• Ma-ti klo 10-13 ja 17-20, ke klo 10-13,
    to klo 14-20
  • puh. 0800 922 77

Vanhemmille: MLL:n Digitaalinen Nuorisoneuvola
Ajanvarauksella toimiva Nuorisoneuvolan chat mahdollistaa keskustelun MLL:n ammattilaisen kanssa pienistä tai isommistakin huolenaiheista. Keskusteluun voi tulla vanhempi yksin tai yhdessä nuoren ja/tai toisen huoltajan kanssa. Palvelu on anonyymi, luottamuksellinen ja maksuton. Nuorisoneuvola on osa MLL:n Vanhempainnettiä.

PERHEKUMMITOIMINTA JA LASTEN JA NUORTEN TUKIHENKILÖTOIMINTA

Koronatilanne vaikuttaa myös MLL:n Hämeen piirin koordinoimaan Perhekummi- ja Lasten ja nuorten tukihenkilötoimintaan. Toiminnat kuitenkin jatkuvat poikkeustilanteesta huolimatta. Olemme ohjeistaneet vapaaehtoisia sekä perheitä, että he eivät tapaisi toisiaan fyysisesti toistaiseksi. Osa kuuluu riskiryhmiin ja haluamme osaltamme huolehtia siitä, että vältetään ylimääräisiä kontakteja. Olemme kuitenkin kannustaneet vapaaehtoisia ja perheitä pitämään yhteyttä toisiinsa muita yhteydenpitovälineitä käyttäen (soittamalla, viesteillä, videopuheluilla jne.). Tavoitteena on, että tukisuhteita ei katkeaisi tämän tilanteen vuoksi ja että yhteys säilyisi erikoistilanteen yli.

Perhekummitoiminta
Tällä hetkellä emme valitettavasti voi käynnistää uusia kummisuhteita, mutta aloitamme ne heti, kun tilanne sen sallii. Myös keväälle suunniteltuja koulutuksia olemme joutuneet siirtämään myöhempään ajankohtaan.

Lisätietoja:

Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta
Poikkeusaikana on koulutettu uusia tukihenkilöitä mm.  verkkokoulutuksella. Näin ollen voimme taas tilanteen salliessa tarjota tarvitseville lapsille ja nuorille uusia tukihenkilöitä.

Lisätietoja:

Päivä Naukkarinen, paivi.naukkarinen@mll.fi puh.  040-5012464

TUKIOPPILASTOIMINTA

Monella koululla on siirrytty etätukioppilastoimintaan. Ideoita etätukioppilastoimintaan löytyy nuortennetissä toimivilta tukioppilaiden omilla sivuilla ja tehtäväkorteista. Etäopiskeluun vinkkejä löytyy Nuortennetin koulu ja työ -sivuilta.

Tukioppilaskoulutuksien ajankohdat elävät vallitsevan tilanteen mukaan ja useat onkin siirretty alkusyksyyn.

Tukioppilasohjaajien kevään koulutuksia on siirretty syksyyn, mutta ohjaajien peruskoulutus järjestetään vielä verkkokoulutuksena. Verkkokoulutuksesta ja syksyn tulevista koulutuksista lisätietoa täältä.

Tukioppilasohjaajille ja tukioppilaille järjestetään etävertaistapaamisia tänä keväänä. Lisätietoa pian ilmestyvässä tukioppilasohjaajien uutiskirjeessä.

Mediakasvatuksen  oppitunneista ja vanhempainilloista lisätietoja voit lukea täältä.

Lisätietoja

PAIKALLISYHDISTYKSET  – vapaaehtoistoiminta on tauolla mutta yhdistystoiminnan jatkumiseksi tehdään työtä

MLL:n Hämeen piiri on paikallisyhdistysten tukena myös poikkeusaikana. Yhdistystoiminta uudenlaisten haasteiden äärellä ja sen myötä monenlaiset yhdistyshallintoon liittyvät kysymykset askarruttavat vapaaehtoisia luottamushenkilöitä. Piiri auttaa, tukee ja ohjaa yhdistyksiä toimimaan myös tässä ajassa.

Koordinaattorimme on yhdistysten käytettävissä samalla tavalla kuin ennenkin ja olemme siirtäneet ohjausta digitaalisiin viestimiin. Opastamme hallintoon liittyvissä käytännön asioissa edelleen ja järjestämme yhdistysten kanssa kohtaamisia verkossa.  Toiminta jatkuu poikkeusolojen jälkeenkin ja yhteistyöllä varmistamme, että yhdistyksillä on toimintaedellytyksiä ja vapaaehtoisia myös poikkeusolojen jälkeen.

Ei mitään tekemistä?

Tutustu artikkeliimme siitä, mitä kaikkea voi tehdä kotona tai omassa pihapiirissä.

Tekemistä kotona

Nuortennetistämme löydät sivun, jossa vinkkaamme 100 tekemistä nuorille.

100 asiaa, jotka voit tehdä Nuortennetissä

MLL:n Leikkipankissa on satoja leikkejä. Ei kun leikkimään