Päijät-Häme

MLL:n Hämeen piirillä on Päijät-Hämeessä koordinaattorina työskentelevä Tiina Rintala-Siira (yhteystiedot alempana). Piirillä on Päijät-Hämeessä useita vapaaehtoistoiminnan muotoja.

Perhekummitoiminta auttaa perheitä ja vanhempia, joiden voimavarat ovat vähissä tai joilta puuttuu tukiverkot. Näitä perheitä auttavat vapaaehtoiset perhekummit.

Läksykummitoimintaa aloitellaan Lahdessa keväällä 2021. Läksykummit auttavat pieniä koululaisia läksyjen kanssa muutaman tunnin viikossa.

Läksykummitoiminnan ideana ei ole antaa lapsille tukiopetusta tai opettaa heitä, vaan saada innostumaan koulutehtävistä ja olla tukena niiden tekemisessä.

Lukumummi- ja -vaaritoiminta on koronan takia tauolla. Lukumummit ja -vaarit lukevat 2.-6.-luokkalaisten lasten kanssa kouluilla. Toimintaa tehdään yhteistyössä koulujen kanssa. Lukumummeja ja -vaareja on tällä hetkellä Lahdessa ja Hollolassa.

Paikallisyhdistyksiä Päijät-Hämeessä on kahdeksan. Piirin koordinaattori Miia Mustalahti tukee paikallisyhdistyksiä niiden toiminnassa.

Tukioppilastoimintaa Päijät-Hämeessä on Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa, Padasjoella ja Sysmässä.

Tiina Rintala-Siira

tiina.rintala-siira(a)mll.fi