Lastenhoitokurssi antaa eväitä elämään

MLL:n Hämeen piiri järjestää vuosittain yhteistyössä kansalaisopistojen kanssa lastenhoitokursseja. Kurssi antaa valmiuksia lastenhoitotehtäviin perheissä, vaikka ei varsinaista tutkintoa tai pätevyyttä annakaan. Kurssit ovat kaikille avoimia ja niissä opitaan yleishyödyllisiä taitoja, joista jokainen hyötyy jossain kohtaa elämässään.

Moni kurssin osallistujista haaveilee työllistymisestä alalle ja haluaa kokeilla millaista lasten parissa toimiminen on. Osalla haaveena on lähteä au pairiksi ulkomaille ja MLL:n lastenhoitokurssin käyneet erottuvat edukseen hakijoiden joukosta. Lastenhoitokurssin voi sisällyttää myös joissakin lukiossa tai ammattikouluissa osaksi opintoja. Toisaalta yhtä hyvin kurssin avulla voi valmistautua esimerkiksi kummilapsen syntymään.

Lastenhoitokurssilla perehdytään lapsen perushoitoon, tarpeisiin ja kehitysvaiheisiin. Tärkeitä aiheita ovat myös leikin merkitys lapselle sekä aikuisen taito kuunnella ja olla läsnä. Kurssin aikana opitaan tunnistamaan yleisimpiä lasten sairauksia, tutustutaan lasten erityisen tuen tarpeisiin sekä perehdytään tapaturmien ennaltaehkäisyyn. Itsetuntemus ja vuorovaikutustaidot ovat nekin osa lastenhoitokurssia. Kurssilta saa monipuoliset eväät lasten kanssa toimimiseen niin henkilökohtaisessa kuin työelämässäkin.

Lastenhoitokurssin jälkeen on mahdollista hakeutua myös MLL:n lastenhoitotoiminnan hoitajaksi.

Marja Saarimaa
Perhetoiminnan koordinaattori

2020 alkavat kurssit lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: lastenhoitokurssit 2020

Selaa muita blogitekstejä

Katso seuraavat lastenhoitokurssit tästä!