Virtaa ja vertaistukea perhekahvilasta
 

”Ihana kun kesän jälkeen arki alkaa ja perhekahvila avaa ovensa”, totesivat Perhekahvilan lattialla ringissä istuvat vanhemmat. Lapset löysivät lelut ja leikkivät ringin keskellä aikuisille leluja esitellen.

Perhekahviloiden syksy on käynnistynyt iloisten jälleennäkemisten ja uusien tuttavuuksien merkeissä. MLL:n perhekahvilaan tullaan hakemaan vaihtelua pikkulapsiarkeen. ”Kotona ehtii kyllä nököttää”, eräs äiti kiteyttää syyn tulla Perhekahvilaan. Kesäaikana lähileikkipuistot ovat tulleet tutuiksi ja MLL:n syksyn perhetoiminnan käynnistymistä on jo odotettu. Lapset astuvat perhekahvilaan alkuun ujostellen, vanhemmat ovat mielissään saadessaan vertaisseuraa.

Lue lisää

 

 

 

Vanhemmuuden tukea osana LAPE-työtä

5.2.2018

Hämeen piirin yhdistykset ja yhdistystoimijat ovat mukana Lapsi- ja perhepalveluiden uudistamistyössä (LAPE). Linkin takaa löydät videon, joka kertoo oleellisen LAPE:sta. Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä toimeenpano näyttää hieman erilaiselta mutta tavoitteet ovat kaikkialla samat. Maakunnissa kehitetään perhekeskustoimintamallia, johon MLL:n toiminnotkin jatkossa liittyvät. Erityisesti matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen kehittäminen sekä vanhemmuuden tuki ovat MLL:n vahvuus kokonaisuudessa. Perhekahvilat mutta myös kaikki muut MLL:n yhdistysten toiminnot voivat olla osa tulevia perhekeskuksia ja kohtaamispaikkoja. Kokonaisuutta vasta rakennetaan.

Lue lisää

Keiloja ja ennakkoluuloja kaatui Valkeakosken keilahallissa

7.12.2017

Valkeakosken keilahallilla kävi maanantai aamuna 27.11. iloinen kuhina, kun parikymmentä nuorta saapuivat viettämään yhteistä hetkeä keilaamisen parissa. Paikalla oli Tyryn yläkoulun 9-luokkalaisia tukioppilaita sekä Nauha ry:n tukiasumisyksikössä asuvia, yksin maahan tulleita maahanmuuttajanuoria.

Lue lisää

 

Lähihoitajaopiskelijat opettivat lapsen oikeuksia MLL:n perhekahviloissa

20.11.2017

Lokakuussa Ammattiopisto Tavastian lähihoitajaopiskelijat kävivät läpi lasten oikeuksia MLL:n perhekahviloissa lapsia osallistavin menetelmin. Lapsille opetettiin lasten oikeuksia esimerkiksi piirtämisen, leikin, tanssin ja nukketeatterin keinoin Kalvolan, Hauhon, Tuuloksen, Iittalan ja Hämeenlinnan perhekahviloissa. MLL:n perhekahvilat ovat lapsiperheiden matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joissa vanhemmat voivat tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja lapset saavat ikäistään seuraa.

Lue lisää

100 kertaa meidän koulu – Oikeus olla ja unelmoida

7.8.2017

Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2017–2018 julistetaan Helsingissä 24.8.2017 kello 9.30-10.30. Julistuksen tarkoituksena on tuoda oppilailta oppilaille viesti ja muistutus siitä, että viihtyisä ja turvallinen koulu syntyy kaikkien oppilaiden yhteistyöllä. Julistustekstin ovat laatineet Koulurauha-ohjelman helsinkiläisistä pilottikoulujen oppilaista koottu työryhmä. Suomen 100-vuotisjuhlien hengessä Koulurauha-vuoden teema tälle lukuvuodelle on: 100 kertaa meidän koulu – Oikeus olla ja unelmoida.

Lue lisää

 

Lastenhoitokurssi antaa eväitä elämään

12.5.2017

MLL:n Hämeen piiri järjestää vuosittain yhteistyössä kansalaisopistojen kanssa lastenhoitokursseja. Kurssi antaa valmiuksia lastenhoitotehtäviin perheissä, vaikka ei varsinaista tutkintoa tai pätevyyttä annakaan. Kurssit ovat kaikille avoimia ja niissä opitaan yleishyödyllisiä taitoja, joista jokainen hyötyy jossain kohtaa elämässään.

Lue lisää

 

MLL:n Hämeen piiri kannustaa nuoria hankkimaan erilaisia työkokemuksia

7.5.2017 - Julkaistu Work Pilotsin blogissa

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Erilaisilla toimintamalleilla ehkäistään ongelmien kasautumista, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Yhteistyöhön lähteminen Work Pilotsin kanssa koettiin MLL:n Hämeen piirissä luontevaksi tavaksi parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia tarjoamalla lyhytaikaisia työtehtäviä.

Ensimmäiset työelämän kokemukset ovat erityisen merkityksellisiä nuoren itsetunnon ja tulevaisuuden kannalta. Nuoren on tärkeää saada kokemuksia ja palautetta työstään. Lyhyiden keikkatöiden avulla nuori voi hakea kokemuksia eri aloilta ja kartuttaa ansioluetteloaan seuraavia työpaikkoja ajatellen. Positiiviset kokemukset auttavat eteenpäin.

Lue lisää

 

MLL:n lastenhoitotoiminnan hoitajat tutustuivat diabeteslasten arkeen

16.3.2017

Tampereen Diabetesyhdistys järjesti helmikuussa MLL:n Hämeen piirin lastenhoitotoiminnan hoitajille Diabeteslapsen arki -koulutusillan. Koulutuksen tarkoituksena oli antaa hoitajalle valmiuksia toimia diabeteslapsen hoitajana. Diabetesyhdistyksen toiveena oli myös, että yhdistyksen jäsenperheet voisivat turvallisin mielin tilata MLL:n lastenhoitotoiminnan hoitajia, jotka ovat käyneet diabetesyhdistyksen koulutuksen.

Lue lisää